TÜRKİYE Düzenleme Tarihi : 17 Kasım 2020 20:30 Haber Girişi : 17 Kasım 2020 18:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Korona Tedbirlerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Korona Tedbirlerini Açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısında yeni koronavirüs tedbirleri alındı.

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirildi.

Kabine toplantısında dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan koronavirüs Bilim Kurulu'nun almış olduğu, "Vaka artışındaki insan hareketliliği ile hastalığın yayılmasına karşı somut önleyici tedbirlerin alınması" konusunda tavsiye ve öneri kararları görüşüldü.

Kıbrıs Kapalı Maraş
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15:55'te başlayan Kabine toplantısı sonrasında 19:30 itibariyle Millete Sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; " Kıbrıs'ta Kapalı Maraş bölgesinde yapılan ve hayata geçirilen hizmetlere değinerek, bölgenin bundan sonra hızla canlanması konusunda kararlılık mesajı verdi. Kıbrıs mesajını anlamayanların bu programa piknik gözüyle bakmasıda pek tabidir. Kıbrıs'ta yeni bir gelecek için hep beraber kolları sıvıyoruz." dedi.

İzmir Depremi
İzmir depreminde yapılan çalışmalara değinen Erdoğan Türkiye genelinde depreme dayanıklılığı öncelik olarak beliryen adımlar atılacağı vurgusunu yaparak İzmir'lilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ekonomik ve Hukuksal Gelişmeler
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına değinen Erdoğan; Ülkemizde hukuk ve ekonomik anlamda küresel değişimlere yönelik yeni atamalarımızı gerçekleştiriyoruz. yakın zamanda İnsan Hakları konusunda çalışılan taslak açıklanacak." dedi.

Yeni Korona Tedbirleri , Yasak ve Kısıtlamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni alınan korona tedbirleri hakkında ise; " Koronavirüs tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Salgının önüne geçecek kesin bir çare henüz bulunamadı. Aşı çalışmalarında ümit verici gelişmeler yaşansada tehdit artarak devam ediyor. Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen hasta ve vaka sayıları tedbirleri sıkılaştırma sonucunu doğurdu. İstanbul gibi şehirlerimizde artan hasta ve ölü sayıları yeni tedbirlere ihtiyaç doğurdu. Tedbirlere riayet ederek bu tehlikeyi atlatmamız gerekir.

Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak tedbirlere uymak ve mücadele kuralalrına uyma noktasında daha fazla katkı bekliyoruz. Sıkıntıların zorlukların farkındayız. Amacımız ülkemizi bu salgın illetinden kurtararak amaç ve hedeflerimize ulaşmaktır. 

Toplantımızda yeni tedbirlerin hayata geçmesine karar verdik, hafta sonları tedarik ve üretim aksamayacak şekilde 10:00 ile 20:00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak, ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online eğitim olmak üzere devam edecek. 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması çalışanlar hariç olmak üzere  20 yaş altınada uygulanacak. AVM, market, restoran, berber ve kuaförler saat 10:00 ile 20:00 arası sınırlanacak. Sinemalar sektörün talebinede uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoran ve cafelerde sadece paket servis hizmeti verilecek. Kıraathanelerde bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynananacak, halısahalar faaliyetlere ara verecek. Şehirlerdeki sigara içme yasağı devam edecek. Esnak mesai düzenine hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığı genelgesinde aydınlatılacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.