Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Uzay Programını Açıkladı

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Milli Uzay Ajansı tanıtım toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ajansın hedeflerini belirterek, Yakın dünya yörüngesindeateşleyeceğimiz kendi milli özgün hibrid roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz. 2023 yılında uzay aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı uluslararası iş birliğiyle hayata geçireceğiz.

Türkiye'nin uzay alanında yapacağı çalışmalara değinen ve ajansın 10 hedefini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Son hedef olarak bir kişinin uzaya gönderileceğini ve gelecek nesillere yön gösterecek bir bilim misyonu olarak gördüklerini belirtti. Uzaya gidecek olan bir kişinin gönüllüler arasında seçilerek, gerekli eğitimleri aldıktan sonra uzaya gönderilebileceğini belirtti. Artık astronot ve kozmonot kelimelerine bir karşılık bulmamız gerekiyor. Dil bilimcilerimiz Türk uzay yolcularına Türkçe bir isim bulalım, tabi yalnızca dil bilimcilier değil 83 milyon vatandaşımız bu arayışa ortak olabilir.

Saydığımız hedefler iddialaı ve zorlayıcı hedeflerdir. Türkiye'nin bu devrimi gerçekleştirebileceği ve uzay alanında yerini alacağından endişe duymuyorum." ifadelerine yer verdi.

Konuşmalar sonrasında yapılacak olan çalışmalar için protokol imza törenleri gerçekleştiriliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.