KARS Düzenleme Tarihi : 05 Aralık 2020 20:48 Haber Girişi : 05 Aralık 2020 21:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sarıkamış Horasan Karayolunu Hizmete Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sarıkamış Horasan Karayolunu Hizmete Açtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans bağlantısıyla katıldığı Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu'nun resmî açılış töreni gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sarıkamış Horasan Karayolunu Hizmete Açtı

Kars Güncel- Kars Erzurum arasında ana bağlantı koridoru güzergahında bulunan ve Karakurt Barajı'nın yapımı nedeniyle yeni bir güzergahta yapımına başlanılan Sarıkamış - Karakurt - Horasan bölünmüş karayolunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemiyle katılırken, Ulaştırma Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekili Prof. Dr  Yunus Kılıç, KGM 18. Bölge Müdürü Behcet Eren, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve kurum yetkilileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra proje hakkkında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu; " Kars ve Erzurum için 45.7 km uzunluğunda projelendirdiğimiz Sarıkamış - Karakurt - Horasan karayolu güzergahında Karakurt Barajı alanında kalan 3 bin 560 metre uzunluğunda 5 viyadük bulunuyor. Yolun hizmete açılmasıyla güzergah boyunca kesintisiz, hızlı ve konforlu ulaşım sağlanacak." ifadelerini kullandı.

65. dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan ise; "Bir mühendis için; Dünya Mühendisler Günü’nde, mühendislik şaheseri bir projenin açılışını yapmaktan daha güzel ne olabilir... Mühendislerin, Dünya Mühendisler Gününü ve Sarıkamış-Karakurt-Horasan bölünmüş yolunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Eser kazandırmanın mutluluğu ile; emeği geçenlere teşekkür ediyor, kazasız, belasız ve hayırlı yolculuklar diliyorum." dedi.

Kesilen kurdela sonrasında Bakan Adil Karaismailoğlu ve berebarindekiler araçla bir süre güzergahı kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.