Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Erdoğan yargı reformu, erken seçim tartışmaları, pandemi nedeniyle kapalı olan kafe ve restoranlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; Türkiye'de siyaset arenasında nice aktörler gelip geçti, ama dönüp geriye baktığımızda bugün sadece Gazi Mustafa Kemal'i hatırlıyoruz. Çok partili hayata geçişz milleti adalet ve kalkınmayla tanıştıran Menderes'i hatırlıyoruz. Türkiye'yi yeni bir lige çıkartan Özal'ı hatırlıyoruz. Bunlara birde merhum Erbakan Hocamız ve rahmetli türkeş gibi bir kaç ismi daha ekleyebiliriz. Gerisi nerede, gerisi tarihin tozlu raflarında. Şuan neredeyse hergün kamerlar karşısına geçip bize milletimize ağızlarına geleni söyleyerek edepsizlik edenlerinde gidecekleri yer orasıdır. 

Erken Seçim Yok! Haziran 2023'ü İşaret Etti
Nice imtihanları başarıyla atlatan, engelleri ezip geçen miletimiz elbette ilk seçimde bunlarada bir güzellik yapacaktır. Biz sabırla kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Bunlar şimdi yatıp kalkıp erken seçim diyorlarya, zannediyorlarki ordan birşey toparlarız, size oradan ekmek yok. Sabrın varsa Haziran 2023'e kadar kapıda beleyeceksin.

Kapalı Restoran ve Kafelere Destek
Hiç şüphesiz bizim asıl gündemimiz ülkemiz ve milletimizin asıl meseleleridir. Salgınla mücadelede aşı çalışmalarında yeni bir safhaya geçtik. Aşı tedarik dağıtım ve uygulamasını sürdürüyoruz. An itibariyle 10 milyon doz aşı ülkemize geldi. Gelişmiş ülkeler aşı bulamıyor. Biz 50 milyon dozun 10 milyonunu tedarik etmiş durumdayız. En kısa sürede hedef kitlenin tamamına uygulanacaktır. Tedbirlerden etkilenen kesimlere yönelik destek programları ihtiyaca göre genişletiyor ve süre uzatıyoruz. Esnaflarımızı yanlız bırakmadık ve bu konuyla ilgili bizi izleyen kardeşlerimze sesleniyorum bundan sonrada yanlız bırakmayacağız. Salgından etkilenen esnafa doğrudan esnaf desteği ve kira desteği ödemeleri kapsamında 3 ay süre ile aylık bin lira esnaf desteği, büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde 500 lira kira desteği ödemesi yapmaya devam ediyoruz. Salgın kapsamında geçiçi olarak faaliyetlerine ara veren mükelleflerimizin vergilerini tekrar erteledik. Esnaflara Halk Bankası faiz destekli kullandırılan mali kredilerin bu yılın ilk altı aylık dönemde ödenmesi gereken taksitlerinin ötelendiğini açıkaldık.

Esnaflara Yeni Müjde
Şimdi yeni müjde açıklamak istiyorum lokanta, restorant ve kafe gibi sektörlerde faaliyetleri kısıtlanan 2019 yılı cirosu 3 milyon ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla göre % 50 azalan işletmelere 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının % 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız. 

Yeni Normal Ne Zaman Başlayacak?
Sosyal koruma çerçevesinde bugüne kadar 46 milyar liralık desteği karşılıksız olarak insanımıza aktardık. Salgının seyrinin endişe verici seviyelere çıkması bizi daha sıkı tedbirler almaya yöneltti. Vaka ve hasta sayısının salgının tehdit olmaktan çıkacağı seviyeye kadar gerilemesiyle yeniden normalleşme adımlarını atmaya başlayacağımız açıktır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.