Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Karadeniz'de Doğalgaz Rezervi Bulundu

Kars Güncel- Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm Türkiye'ye cuma günü müjdesi verilmişti.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrasında kameraların karşısına geçerek merakla beklenen müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan;" Fatih Sondaj gemimizle Tuna 1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulduk. Bulunan bu rezervin çevre kuyularında bu miktardan daha fazlası bulunmakta. Tamamen yerli ve milli imkanlarla bulduk. Hedef 2023'te Karadeniz gazını milletin hizmetine kullanımına sunmaktır. 9 derin kuyu sondaji gerçekleştirdik çok şükür son kuyuda bulduk. inşllah Akdeniz'den de bir müjde bekliyoruz." dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında sondaj ve sismik arama faaliyetlerinde tamamen yerli ve milli imkanlarla Türkiye Cumhuriyeti olarak çalışmaların yapıldığını, ulusal bir çok büyük firmanın kendilerine birlikte arayalım teklifi yaptığı ve bu teklifleri reddettikleri yönünde bilgilerde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda kameraların karşısında açıklama yaparken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez'de Fatih Sondaj Gemisi'nde  telekonferans yönetmiyle açıklamalarda bulundu.

  • 5 / 1 Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Karadeniz'de Doğalgaz Rezervi Bulundu 0

  • 5 / 2 Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Karadeniz'de Doğalgaz Rezervi Bulundu 1

  • 5 / 3 Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Karadeniz'de Doğalgaz Rezervi Bulundu 2

  • 5 / 4 Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Karadeniz'de Doğalgaz Rezervi Bulundu 3

  • 5 / 5 Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Karadeniz'de Doğalgaz Rezervi Bulundu 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.