KARS Haber Girişi : 08 Eylül 2016 01:28

Cumhurbaşkanı Bakü Tiflis Kars Projesini Anlattı

Cumhurbaşkanı Bakü Tiflis Kars Projesini Anlattı
Kars-Edirne raylı sisteminin İpek Yolu'na bağlanacağı ve Kars-Tiflis-Bakü hattının Çin ile birleşeceği haberi Kars'ta heyecan yarattı.
Kars Güncel-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin'in Hangcou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin sonunda Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kars-Tiflis-Bakü hattının Çin ile birleştirileceğini ve bunun da İpek Yolu'na katkı sağlayacağını, ayrıca Kars - Edirne raylı sisteminin de İpek Yolu'na destek vereceğini belirtmesi, Kars'ta tüm kesimlerde heyecanla karşılandı. Doğu ile batı arasında ticaret bağlarını güçlendirecek olan İpek Yolu projesinin Kars'a büyük faydalar sağlayacağını belirtti.

YATIRIMCININ KARS'A İLGİSİ ARTACAK

Üretim ve sanayiye dayalı projelerin hareketleneceğini belirtilirken "Bu proje bizi üretime yönlendirecektir. Kaliteli üretim yaparak yeni pazarlara satabiliriz. İnşaat maliyetleri de düşecektir. Lojistik ve nakliye önem kazanacaktır. Kars için milat bir proje olur. Bu demiryolu projesinden en büyük faydayı görecek bir illerden biri Kars'tır" yorumları gelmeye başladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.