KARS Haber Girişi : 04 Mayıs 2017 17:32

Cumhurbaşkanı 11 Yıl Önceki Kars Anısını Anlattı

Cumhurbaşkanı 11 Yıl Önceki Kars Anısını Anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 yıl önce Kars ziyaretinde yaşadığı anısını anlattı.
Kars Güncel-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti'ye 979 gün sonra tekrar döner dönmez 11 yıl önce Kars ziyaretinden duygulandıran bir anısını paylaştı.

Erdoğan, 2006 yılında Anı Ören Yerini ziyaretinin ardından 2 köyde çat kapı yaptığını bunlardan birinin Anı (OCAKLI) Köyü olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 yıl önce Ani Köyü'nde Emine Kaya'yı evinde ziyaret ettiği anısını şöyle paylaştı:

"Bir gece Anı harabelerini dolaştık. Dedim ki, bir çat kapı yaptık. Ev hanesi şaşırdı. 'Bey yok mu?' dedim, yok dedi hayvanlarla dağda. 'Bize pilav yapacak mısın' dedim. Telefonda beyini aradı, "Bey bey dedi Başbakanımız geldi' dedi. O da 'iyi bakın' dedi. Telefonu aldım 'neredesin' dedim, 'uzaktayım' dedi. 'Sen hiç yorulma' bize hanımefendi gereken ikramı yapıyor dedim.

Oradan çıktık, şehre gelmeden bir kapıyı daha çalalım. Bir çat kapı daha yaptık. Hemen kahve ikramı için evin gelinine ev sahibesi talimat verdi. Kızımız da kahveyi getirirken düşürdü ve eli kesildi. Ben de Recep Bey'e dedim ki 'Al hastaneye götür'. O zaman da o hastane yeni yaptığımız hastanelerden bir tanesiydi. Bu insanlar bizim insanlarımız. Ben onlar Kürt müdür, Zaza mıdır, şu mudur, bu mudur öyle bir şey bilmiyorum, çat kapı yaptık. Bizim bu anlayışı yaygınlaştırmamız lazım. Özel davet yok, parası pulu olanlara gidelim de diğerlerini kenarda bırakalım yok. Parası pulu olanın herşeyi var. Biz diğerlerine gidelim. Biz şuadan çıkar gibi çat kapı yapalım, bu bambaşka bir heyecan. Bizi yanlış bilene doğrusunu anlatalım. Toplumun hiçbir kesimini ihmal etmeyeceğiz."

ERDOĞAN'IN ANI ZIYARETİ (16 TEMMUZ 2006 ? PAZAR)

Beraberinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, milletvekilleri ve diğer bürokratlarla Ani Harabeleri'ne yönelen Erdoğan, Esenkent köyüne yaklaşırken yol kenarında koyun otlatan çocukların yanında makam aracını durdurdu.

Bir tarla içinde bulunan koyun sürüsünü otlatan ve yaşları 14 ile 16 arasında değişen 3 çocuğun yanına inen Erdoğan, çocuklarla burada bir süre sohbet etti. Çocuklara sigortaları olup olmadığını soran Erdoğan, çobanlıktan kazandıkları ücretleri de sordu. Çoban çocukların sürekli 'Başkanım' diye hitap ettikleri Başbakan Erdoğan ile keyifli bir sohbet geçiren çocukların heyecanları gözlerinden okunuyordu. Burada çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, daha sonra Ani Harabeleri'ne doğru hareket etti.

İLK KEZ ANİ HARABELERİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Türkiye ile Ermenistan sınırındaki Kars'a 42 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi Ani Harabeleri'ne ilk kez giden Başbakan Erdoğan, Ani Antik Kenti'nin içinde yürümek yerine makam aracını tercih etti. Akşam saatlerindeki gezide Başbakan Erdoğan, Müze İl Müdürü Necmettin Alp'ten harabeler ve tarihi hakkında bilgi aldı.

İlk önce yürüyerek girdiği ören yerinde daha sonra makam aracına binerek ilerleyen Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan sınırına kadar ilerledi. Daha sonra Büyük Katedrali gezen Erdoğan, son olarak Anadolu'nun ilk camii olan Ebul Menucehr Camii'ni gezdi. Burada da cami hakkında bilgi alan Erdoğan, daha sonra tekrar aracına binerek tarihi Ani Kenti'nden ayrıldı.

KÖYDEKİ AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Erdoğan, Ani Harabeleri'nden çıkışta ören yerini içinde barından Ocaklı köyü halkının sevgi gösterisiyle karşılaştı. Köylülerin alkışları arasında aracından inen Erdoğan, kısa bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Ardından, yaşlı bir kadını makam aracına bindiren Erdoğan, kadının evine gitti. İsminin Emine Kara (60) olduğu öğrenilen yaşlı kadının evinde büyük bir heyecan vardı. Başbakan'ın evlerini ziyaret etmesinden son derece mutlu olan ev halkı, büyük bir heyecanla Başbakan Erdoğan'ı ağırladılar.

Çiftçilikle uğraşan İrfani Kara (60) ve Emine Kaya çiftine ait eve Başbakan girince bu durum köylülerin de ilgisini çekti. Evde bulunan küçük bir çocuğu kucağına alarak seven Erdoğan, hane halkıyla uzun süre sohbet etti. Erdoğan bir süre sonra buradan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan, Subatan köyünden geçerken de anne ve oğlunun yaşadığı bir evi ziyaret etti. Köyde değirmencilikle uğraşan Yusuf Elben (22) ile 60 yaşındaki annesi Necmiye Elben'i ziyaret eden Erdoğan, uzun süre anne ve oğluyla sohbet etti.

Yaşlı kadın sağlık durumunun iyi olmadığı söyleyince Başbakan Erdoğan, konvoyda bulunan ambulanstaki doktorları çağırttı. Yapılan tedavide yaşlı kadının önemli bir durumunu olmadığı anlaşıldı.

Başbakan Erdoğan, buradaki ziyaretinin ardından Kars'a gelerek DSİ'de partililerle akşam yemeğine katıldı.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı / Bedir Altunok

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.