KARS Haber Girişi : 10 Aralık 2019 11:03

Çıldır Gölünün Yüzeyi Buz Tuttu Atlı Kızaklar Göl Üstünde

Çıldır Gölünün Yüzeyi Buz Tuttu Atlı Kızaklar Göl Üstünde
Çıldır Gölü'nün yüzeyi yaklaşık 25 cm buzla kaplandı. Göl üzerinde atlı kızak gezileri başladı.
Kars Güncel- Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su ve en büyük ikinci gölü olan, deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte ve dip derinliği 42 metre civarında olan Çıldır Gölü'nün yüzeyi etkili olan soğuk havayla beraber buzla kaplandı.

Kış turizminin önemli popülasyon noktalarından olan ve yerli yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Kars'ta ziyaretçilerin uğrak noktası olan Çıldır Gölü kış turizmi içinde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yüzeyi yaklaşık 25 cm buzla kaplı olan Çıldır Gölü üzerine atlı kızak keyfini yaşayan vatandaşlar ise bu mutluluğu Yunusun Yeri Çıldır Gölü Balık Restorant ile yaşıyor.

Çıldır Gölü kenarında bulunan işletmede gölde kendileri tarafından tutulan balık çeşitleri ile atlı kızak hizmetiyle beraber eskimo usulü balık tutulması konusunda ziyaretçilere hizmet vermekte.

Yunus Daşdemir'in işletmeciliğini yaptığı Yunusun Yeri Çıldır Gölü Balık Restorant, Kars'tan Çıldır Gölü'ne gidiş istikametinde karşımıza çıkan ilk restorant. İşletmeyi diğerlerinden farklı kılan en önemli şey self servis olması ve Çıldır Gölü'nde kendileri tarafından tutulan balıklarla servis edilen turşu, salata, meze ve tatlının işletme ikramı olması. Ayrıca işletme tarafından donmuş Çıldır Gölü üzerinde 20 dakikalık altı kızak turları da kişi başı 15 TL ücret karşılığında gerçekleştirilmekte.

Sizlerde yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak turu atmak ve göle özgü balık çeşitlerinden tatmak istiyorsanız Yunus Yeri Çıldır Gölü Balık Restorant'a uğramalısınız. 

Rezervasyon için 0534 920 08 61 numaralı telefondan iletişme geçebilirsiniz. 

Çıldır Gölü Üzerinde Atlı Kızak Keyfi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.