SİYASET Haber Girişi : 11 Nisan 2017 16:46

CHP Heyeti Hayır İçin Kars'ta

CHP Heyeti Hayır İçin Kars'ta
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu 16 Nisan referandumunda 'Hayır' çalışmaları kapsamında Kars'a geldiler.
Kars Güncel-CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras ve Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir tarafından karşılanan milletvekilleri il binasında partililerle buluştular. Burada bir konuşma yapan Milletvekili Gürsel Tekin, basın açıklaması sırasında önleri kapatan gazetecilere tepki gösteren bayanların itiraz haklarını kullandıklarını söyledi.

Tekin, "İşte Kars'ın ben bu işini seviyorum. İtiraz kültüründen geldiği için anayasaya niye 'hayır' diyeceğini de biliyor." dedi. Tekin ayrıca, "Bakın biz serhat şehrinde itiraz kültüründe büyümüşüz. Kadınlarımız itiraz ettiler 'önümüzü açın' dediler. Evet itiraz kültüründen gelen insanların böylesi bir anayasayı yani, hakkımızı, hukukumuzu gasp edebilecek bir anayasayı bizim toprağımız serhat ilimizin kabul etmesi mümkün değil." diye konuştu.

Milletvekili Gürsel Tekin şunları söyledi:

"Esaret günlerimizi unutmamalıyız. Seçim olur 5 yıl sonra tercihinizi değiştirebilirsiniz dersiniz ki 'biz karar verdik falan siyasi partiyi seçtik kötü çıktı değiştireceğim' Burada değiştirme şansınız yok, sıfır. Ne olacağı belli o olmayan bir sürece giriyoruz. Bu paket şunu net olarak söylüyorum; bu paket AKP mutfağında da hazırlanan bir paket değil. Faili meçhul bir pakettir, sahibi yok.  Bir dilekçe bile yazdığınızda dilekçenin altına isminizi ve imzanızı atarsınız bu 18 maddelik paketin altında hiçbir hukukçunun, hiçbir anayasa profesörünün imzası yok. Çünkü utanılacak bir iştir, yarın çocuklarına anlatamazlar. 12 Eylül döneminin Anayasası'nın profesörü belli bunun kim? Belli değil. 18 madde ile ilgili Allah aşkına mesela Kars'a geldiklerinde milletvekili arkadaşlarımız ne anlatıyorlar? Bir Kılıçdaroğlu iki duble yol üç hastane dört icraat vs. Ya kardeşim siz anayasayı değiştiriyorsunuz bununla ilgili söyleyeceğiniz bir şey var mı? Yok. Ne var bir yalan rüzgarıdır esiyor. Şuna emin olun söylediklerinin tamamı, 18 madde ile ilgili. söylediklerinin tamamı yalan. Bakın biz serhat şehrinde itiraz kültüründe büyümüşüz. Kadınlarımız itiraz ettiler 'önümüzü açın' dediler. Evet itiraz kültüründen gelen insanların böylesi bir anayasayı yani, hakkımızı, hukukumuzu gasp edebilecek bir anayasayı bizim toprağımız serhat ilimizin kabul etmesi mümkün değil. Evet diyen kardeşlerim niye 'evet' diyorsa gerçekten ben merak ediyorum, bana da anlatsınlar vallahi, billahi, tillahi 18 maddeyi demiyorum sadece bir maddeyi anlatsınlar desinler ki 18 maddenin içinde atıyorum 14. madde derdimize deva olacak, vatandaşımızın sorunlarını çözecek hayrına bir maddedir. Anlatsınlar bakalım ama yok böyle bir şey."

Bir oyun ne kadar önemli olduğunu da altını çizen Tekin konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sizden ricam akrabalarınız, dostlarınız, komşularınız yarın hangi partiye oy veriyorsa versin anasının ak sütü gibi helal olsun. Ama sakın ha kim çoluğunun çocuğunun geleceğinin altına dinamit koyarsa yarın hangi manzaralarla karşı karşıya kalırız onu da Allah bilir. Ben hemşehrilerime güveniyorum. İnanıyorum ki gereğini yapacak. 'Ya bugün hava soğuktu, hastam vardı, postam vardı, bugün benim bir oyunla ne olur' demeyin. Sakın haa bir oyda bir oydur. Bir oyla bir memleketi kurtaracaksınız bir daha söylüyorum bir memleket kurtaracak. İşte Ortadoğu parça parça ettiler. Allah ülkemizi korusun. Gerekirse hemen ayın 17'sinden sonra inşallah yeni bir anayasa herkesin kendisini huzur içinde hissedeceği bir anayasa konusunda da Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırlıklarımız tamamdır. Ayın 18'inden sonra inşallah bir hafta da dinlenmiş olurlar. Bir kere şöyle bir düşünün Allah aşkına yani din elinizde, iman elinizde, bakanlık elinizde. Her şey elinizde ya bırakın kardeşim birazda bir şey kalsın bize. 'Hayır kardeşim her şey bizim olsun' diyorlar."

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.