YAŞAM Haber Girişi : 19 Kasım 2016 10:55

Çeyrek Asrı Aşkın Ayakkabı Tamir Ediyor

Çeyrek Asrı Aşkın Ayakkabı Tamir Ediyor
Kars'ta tamircilik mesleklerinden biri olan ayakkabı tamirciliği, kışın girmesiyle yeniden eski günlerine döndü.
Kars Güncel-Gazi Ahmet Muhtar Paşa GAMP Caddesi üzerinde bulunan küçük bir tamirhanede ayakkabı tamirciliği mesleğini babadan devralan ve 32 yıllık ayakkabı tamirciliği yapan Metin Özeroğlu, geçimini bu meslekten sağlıyor. Kışın gelmesi ve kar yağışlarının başlamasıyla vatandaşlar geçen yıl giydikleri kışlık ayakkabılarını tamir ettirmek için atölyenin yolunu tutması, Tamirci Özeroğlu'nun yüzünü güldürüyor.

Öğretmeninden işçisine, gencinden yaşlısına herkesin uğrak mekânı olan ayakkabı tamirhanesi şimdilerdeki yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Metin Özeroğlu, ayakkabı tamirciliğine eskisi gibi rağbetin devam ettiğini, kışın gelmesi ile birlikte vatandaşların eski ayakkabılarını tamir etmek için ayakkabı tamirhanesine akın ettiğini belirtti.

Baba yadigârı mesleği sürdüren 32 yıllık ayakkabı tamircisi Metin Özeroğlu, kışın gelmesi ile birlikte işlerinin yoğunlaştığını günlük 20 çift ayakkabı tamiri yaptığını söyledi. Özeroğlu, Karsta eski mesleklerden olan ayakkabı tamirciliğini sürdürmeye çalıştıklarını ve aynı zamanda geçimini sağladığını kaydetti.

Ayakkabı tamircisi Metin Özeroğlu artık kaliteli ayakkabı üretiminin yapılmadığına da dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.