KARS Haber Girişi : 05 Ekim 2023 22:01

Çaldığı Hayvanı Satmaya Götürürken Enselendi

Çaldığı Hayvanı Satmaya Götürürken Enselendi
Kars'ta çaldığı büyükbaş hayvanı pazarda satmaya götürürken yakalandı.

Çaldığı Hayvanı Satmaya Götürürken Enselendi

Çaldığı hayvanı pazarda satmaya götürürken yakalandı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı, Arpaçay İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan ortak çalışma neticesinde, Arpaçay ilçesi nüfusuna kayıtlı (1) şahsın hayvan hırsızlığı yaptığı ve çalıntı hayvanı Kars ili merkezinde satmaya çalışacağı duyumu alındı.

Şüpheli şahsa ait araç 03 Ekim 2023 günü saat 18.30 sıralarında, Kars ili girişinde durduruldu. Araçta yapılan kontrolde çalıntı olduğu anlaşılan (1) adet büyükbaş hayvanın bulunduğu, çalıntı hayvanın Arpaçay ilçesi Melikköyü’nde ikamet eden E.K. isimli şahsa ait olduğu tespit edildi. Çalıntı hayvan, ekipler tarafından sahibine teslim edilmiştir.

Olay ile ilgili (1) şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınması ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarmadan konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Halkımızın huzur ve güvenliği, emniyet ve asayişin sağlanması ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Notu düşüldü.