KARS Haber Girişi : 26 Kasım 2016 10:23

Caferilerin Dini Lideri 'Ali Ekber Kılıç' Hayatını Kaybetti

Caferilerin Dini Lideri 'Ali Ekber Kılıç' Hayatını Kaybetti
Caferilerin dini liderlerinden olan 'Büyük Ahunt' olarak bilinen Hümbet Kılıç'ın oğlu Caferi Dini Lideri Ali Ekber Kılıç, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Kars Güncel-Bölge Caferileri tarafından 'Büyük Ahunt' olarak bilinen ve Kars'ta Caferilik hizmeti adına büyük çalışmalar yürütmüş toplumun önemli kanaat önderlerinden birisinin Hümbet Kılıç'ın oğlu aynı zamanda da Caferi Dini Lider olan Ali Ekber Kılıç'ın cenaze törenine Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Kars Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Adem Burulday ve yüzlerce Karslı katıldı.

Kars'ın Akyaka ilçesinde ikamet eden Ali Ekber Kılıç'ın cenaze töreni bugün öğle namazına müteakip Işıklı Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından Asri Mezarlık'ta defnedildi. Cenaze töreninde konuşan Şıh Behram Geleyi, Caferilerin dini liderlerinden olan 'Büyük Ahunt' olarak bilinen Hümbet Kılıç'ın oğlu Caferi Dini Lideri Ali Ekber Kılıç'ın cenaze törenine tüm Kars halkının katılmasını beklerdik dedi.

Mir Kasım Bulut ise, din adamlarının geride bıraktıkları güzellikleri yaşatmak adına herkese çağrıda bulunarak, "Onların temiz kalpleriyle, bütün benliğiyle hizmet etmiş oldukları bu dine sahip çıkmak ve yaşatmak bizlerin görevidir. Bu din için hizmet etmiş bir alimin cenazesinde olduğunuz için hepinizden Allah razı olsun." dedi.

Son olarak cenaze töreninde bir konuşma gerçekleştiren Merkez Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem, "Peygamber varisi olarak bu dine hizmet eden bir büyüğümüzün kaybını yaşamaktayız. Her nefis şüphesiz yaratılışı dolayısıyla ölüm şerbetini içecek ve ölüm şerbetini tatmış olacaktır. Bugün hakkın davetine icabet eden Merhum Hacı Ali Ekber Kılıç büyüğümüzün cenaze merasimine vefa gösterdiğiniz için Allah sizden razı olsun inşallah." diyerek, dualar eşliğinde cenaze namazını kıldırdı.

Caferi Dini Lideri Ali Ekber Kılıç'ın cenazesi kılınan cenaze namazı sonrasında dua ve mersiyeler eşliğinde Asri Mezarlık'ta defnedildi.


Kafkas Haber Ajansı-Uğur Aydın- Özel Haber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.