EĞITIM Haber Girişi : 20 Ocak 2017 20:35

Bugün Kars'ta Karne Günü

Bugün Kars'ta Karne Günü
Kars'ta 66 bin öğrenci karne alarak, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısında, tatile girdi.
Kars Güncel-Namık Kemal İlkokuluda düzenlenen karne törenine, Kars Valisi Rahmi Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 
Vali Doğan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının yarı döneminin tamamlandığını söyledi. Öğrencilere karnelerini dağıttıklarını aktaran Doğan, "66 bin öğrencimiz, 4 bin 600 öğretmenimiz 15 günlük bir tatile giriyorlar. Çocuklarımızın bu sevincine ortak olalım istedik, öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Tatilde dinlenecekler 15 gün sonra tekrar başlayacaklar bir nefes alsınlar." dedi. Doğan, tatillerin öğrencilerini dinlendiği zamanlar olduğunu belirterek, "Öğrencilik hayatı bir maraton, arada sırada nefes almak lazım nefesten sonrada daha hızlı koşmak lazım, tatiller öğrencilerimizin sosyal gelişimi ve dinlenmesi için önemli. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimize eğitim camiasına başarılar diliyorum, iyi bir tatil diliyorum." diye konuştu. Karnesinden zayıf olan öğrencilerin ailelerinde de uyarılarda bulunan Doğan, "Karne kırık diye bir şey yok öğrenciler bir başarı gösteriyor, hayata yavaş başlayanlar daha sonraki süreçte daha da önde olduklarını görüyoruz, karneler öğrencilerin başarısını gösterir ama karnelere mahkum etmeden onların başarılı olması için gelişmesi için devlet olarak aileler olarak elimizden gelen desteği sağlamamız lazım." ifadesini kullandı.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.