KARS Haber Girişi : 22 Ağustos 2017 21:58

Beyribey ve Çalkın'dan Kütük Ev İncelemesi

Beyribey ve Çalkın'dan Kütük Ev İncelemesi
AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Çıldır Gölü kenarına yapılan Kütük Ev'de incelemelerde bulundular.
Kars Güncel- Çıldır Gölü kenarında yapımına başlanılan ve çalışmaların aralıksız devam ettiği Kütük Ev'de incelemelerde bulunan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kütük Ev'de incelemelerde bulundular.

Turizme Kazandırılan Çıldır Gölü Ege ve Akdenizi Aratmıyor

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey devam eden çalışmaları incelemek üzere geldiği Çıldır Gölü kenarında bulunan Kütük Ev'le alakalı olarak yaptığı açıklamada;"Kars büyük bir değişim yaşıyor, bu değişimle beraber sadece yatırımlar anlamında değil, kültürel anlamda, turizm anlamında, iç turizm anlamında büyük değişimler yaşıyor. İç turizmde bizim en değerli bölgelerimizden biri Çıldır Gölü'dür. Çıldır Gölü'nde daha önce balıkçılık ve kış turizm'inde kış sporlarıyla biraz tanıtımı oldu ama yazın sessiz sedasız kalmıştı. Burayı canlandırmak için Valiliğimiz ve İl Özel İdaresi kanalıyla bakanımızın desteğiyle burada Kütük Ev yapıldı. Kütük Ev'le ilgili bir paylaşım yapmak istiyorum. Kütük Ev burada olmadan evvel bakanımız buraya tekne getirerek, tekneyle birlikte sandal konulunca bir ulusal tanıtım olunca şuanda Kars'a gelen her kes buralarda kaynıyor. Önceden on adam yokken bugün minimal burada bine yakın vatandaşımız var. Bu iç turizmle ilgili önemli bir şey , insanların nefes alabilmesi kendilerini dinleyebilmeleri için aileleriyle beraber olmaları için önemli bir alandır. Burası yeni kuruldu, gördüğünüz gibi Kütük Evimiz bitmek üzere. Bu tesise buraya gelen insanların su ihtiyaçlarını temin edebilmeleri için su getirdik, ayrıca prefabrik tuvaletler koyduk ama yeterli değil 16 tane prefabrik tuvalet koyuyoruz ve bugünlerde hizmete geçecek. Burası göl kenarında yapılan bir yapı olduğu için, yapılacak prefabrik tuvaletlerin sağlık açısından gerekli tedbirleri önlemleri alarak beton foseptikler  yapıyoruz, ve bu süreçler bitmek üzere." diyerek açıklamasına şöyle devam etti.

"Ben artık Karslıların deniz yerine en azından iki ay boyunca buraya geleceklerini düşünüyorum, bugünde zaten bunun heyecanını şurada ağaçların altında insanların oturduklarını, piknik yaptıklarını ve yüzlerindeki mutlulukları görünce ne kadar hoş birşey yaptığımızda ortaya çıkıyor.
Başta bakanımız olmak üzere valimiz, teşkilatlarımız ve bu işte heyecanı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, Kars'ımıza da hayırlı olsun diyorum." şeklinde oldu.

Başkan Çalkın "Kütük Ev Çıldır Gölü'nü Cazibe Merkezi Yaptı"
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ise açılışına sayılı günlerin kaldığı Kütük Ev'deki çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada; "Sizlerle birlikte bizde bu şehirde yıllardır yaşıyoruz. Kars'ta en çok şu şikayet yapılırdı; "Sosyal Hayat Yok Kars'ta", gerek Sarıkamış olsun gerek Çıldır olsun Kars'ın merkezi olsun memurların çabuk tayin alıp gitmesi, yine gençlerimizi Kars'taki yaşayan vatandaşlarımızın en büyük şikayetleri sosyal hayatla ilgiliydi. Bugün sosyal aktivitelerin olduğu buraya gelip Kütük Ev'de yemek yiyebileceğiniz, ve buraya özgü balık yiyebileceğiniz bir mekan haline geldi. Yine aynı şekilde Sarıkamış'ta yapılan Kütük Evde öyle. Çıldır Gölü kenarına yapılan Kütük Ev, Sarıkamış'ta olduğu gibi Çıldır Gölü'nünde bir cazibe merkezi haline dönüşmesine sebep oldu. Başta sayın bakanımız Ahmet Arslan olmak üzere, vekilimize, valimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.