YAŞAM Haber Girişi : 06 Nisan 2018 21:51

Beylerbeyi Sarayı'nın Tarihi Gün Yüzüne Çıkıyor!

Beylerbeyi Sarayı'nın Tarihi Gün Yüzüne Çıkıyor!
Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı, turizme kazandırılma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kars Güncel-Kars Kalesi eteklerinde 1579'da Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı'nın restorasyon çalışmaları bu yıl kaldığı yerden devam ediyor. Yapılan kazılarda tarihi sarayın batı yönünde kazılarda duvarların çıktığı öğrenilirken, kazı çalışmalarında yine su sarnıcının çıktığı bilgisine ulaşıldı. 
Kars Müze Müdürlüğü Grevlisi Arkeolog Tuğba Şeroğlu, "Bu seneki kazılarımız batı yönünde başladı, Kars Valisi Rahmi Doğan'ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Batı yönünden beklediğimiz gibi duvarlar çıkmaya başladı, şuanda da kazı çalışmaları devam ediyor. Bu kazı çalışmalarında ilginç olan burada bir sarnıç ortaya çıktı. Kar ve yağmur suları burada birikiyor oluktan geçerek arınmış bir şekilde depoya geçiyor ve o dönemde temiz suyu buradan kullanılıyordu." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.