SİYASET Haber Girişi : 25 Mart 2017 19:15

Başkanlık Sisteminin Fikir Babası Burhan Kuzu Kars'ta Konuştu

Başkanlık Sisteminin Fikir Babası Burhan Kuzu Kars'ta Konuştu
AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu Kars programı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni sistemin neler getireceği hakkında açıklamalarda bulundu.
Kars Güncel-AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu 16 Nisan 2017'de yapılacak olan Anayasa Değişikliği halk oylaması süreci öncesinde Kars'a gelerek Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlatacak. Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın eşlik ettiği programda yeni sistemin neler getireceği hakkında açıklamalarda bulundu.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun açıklamasında önemli satır başları ise şu şekilde;
-Başkanlık sisteminin fikir babası benim
-Anayasa değişikliği için destek veren MHP lideri Devlet bahçeliye beye teşekkür ediyorum.
-Bugün ki kavganın asıl sebebi 3 hava limanının yapılması.
-Kemal beye laf anlatmakta çok zorlanıyoruz . Çok yalan konuşuyor.
-Yalanın prim yaptığı günlerden geçiyoruz.
-Bundan sonra hükümeti direk halk kuracak.
-Koalisyon dönemlerine paydos ömür boyu.
-Esas sıkıntı kemal beyin kendi derdi, 16 nisandan sonra kendisi sıkıntıya düşecek.
-Aksi durum sıkıntılı Türkiye eski günlerine geri dönecek, 15 yıllık iktidar döneminde yaptıklarımız belki 1 seneye belki 5 sene yok olup gidecek. Kuyruklarını olduğu günlere geri dönmek demektir.

"Hem Amerika'daki geç geçmiş olsunlar, hem de Almanya'da halen istihbaratının FETÖ'de nereden çıktı kardeşim tiyatrodur, uydurmadır, yok böyle birşey halen bunu böyle demesi kanları donduran bir iş birliğidir. Demeki bu işi içinde de bunlar var. Şuanda Avrupa'da yüzde 40'ı uçuş alanında Hollanda'nın elide yüzde 30'u Almanların elinde Türkiye'de yapılacak olan havalimanı Frankurt Havalimanı ile Hollanda'nın en geniş havalimanının bitmesine sebep olacak. Bu muazzam bir gelir kaybıdır, dolayısıyla ülkenin 200 milyon taşıyacak yıllık yeni havalimanı bunları gerçekten kokuttu. devamında bugün İngiltere ve Amerika'nın Türkiye'den gidecek uçuşlarda tablet, bilgisayar kullandırmaması da bu anlamda bir ekonomiye darbe vurmaya yöneliktir, başkada bir şey değildir. Dolayısıyla bu bize tamamen bize açılmış bir ekonomik savaştır." ifadesini kullandı. 

Bu paketin isabeti o kadar yerinde ki Avrupa ayağa kalkmış vaziyette, şuanda Almanya'nın devlet televizyonunda her gün bir saat yayın yapıyor 'hayır' oyu verin diye kampanyalar düzenliyor. Bu bizim iç işimiz Almanya'ya ne oluyor, Hollanda'ya ne oluyor, Belçika'ya ne oluyor. Baktığınız zaman demek ki bu hayırlı bir iş ki bunlar bu kadar Türkiye'de istikrar olmasın diye gayret gösteriyorlar. Bir 'hayır' bloku var FETÖ'su orada, PKK'sı orada, Kandil'i orada, DHKP-C'si orada PYD'si orada Almanya'sı, Hollanda'sı Belçika'sı önemli bir bölümü orada burada bir blok var. Normal kesime sesleniyorum sandığa gittiğin zaman aynı anda nasıl o bloktan aynı şekilde hayır oyu kullanabilecek, buradan vicdanlara seslenmek istiyorum, bu korkunç birşey bu milli bir meseledir."

Ben Turgut Özal'a baş danışmanlık yaptım, Demirel ile çalıştım, Erbakan ile çalıştım, Türkeş ile çalıştım, hatta bu konuda Ecevit ile çalıştım hepsi bunu getirmek istediler. Bugün Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümü  nur içinde yatsın senelerce bu meseleyi savundu. ama bunların hiç biri getirme imkanı bulamadı şu sebep bu sebep, mühim olan savunmaları bu AK Parti'nin meselesi değil, bu milletin meselesi. 

Kılıçdaroğlunun söylediklerinin tutarlı hiç bir tarafı yok, bu paketi çok iyi bilenlerden biriyim ben ne getirdi, ne götürdü bunu iyi biliyorum. Bir olayın bir kısmını söylüyor diğer tarafını es geçerek söylüyor.  Takmış mesela vekil sayısına efendim vekil sayısı bizde 600'e çıkartıldı diye 50 vekilin hesabını yapıyor, 1950'de milletvekili sayımız 600'idi, sonra 60'ta da 600 yaptılar meclisi 2'ye böldüler, Kenan Evren 400'e indirdi Özal, 1987'de 450'ye çıkarttı, şimdi SHP bugünkü CHP ile Doğru Yol Partisi 1995'te 550'ye çıkarttı, 100 vekil onlar arttırdılar, doğru yaptılar yanlış yaptılar demiyoruz çünkü nüfus attıkça o oranda da vekil sayısı artar. Efendim şimdi İspanya'da, İtalya'da 950'den fazla milletvekili var.

Bundan sonra hükümeti direkt millet kuracak, koalisyon dönemllerine artık paydos, nereye kadar ömrü billah. İki başlılığa paydos kavgalar bitmiştir ne zamana kadar ömrü billah. Bu memlekette bundan böyle herkesi kucaklayan milletvekili, başkan seçilebilecek çünkü yüzde 50 artı, yüzde 50+1 ama kolay değil. Bir birifing vereyim CHP'ye belki biz anlatamadık bu güne kadar, hakikaten Kemal bey toplasın grubunu daha 15 günden fazlar var, daha fazla hatta bence bu konuda CHP'ye brifing vereyim." dedi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.