KARS Haber Girişi : 22 Nisan 2017 15:05

Başkan Karaçanta'dan Çocuklara 23 Nisan Hediyesi

Başkan Karaçanta'dan Çocuklara 23 Nisan Hediyesi
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okulları ziyaret ederek öğrencilere diş fırçası ve macunu hediye etti.
Kars Güncel-Çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Karaçanta, çocuklarla birlikte sıralara oturdu. Çocuklara nasihatlerde bulundu ve 23 Nisan'ın önemini anlattı.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Bugün bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlama mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir" dedi.
Karaçanta, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemize, bölgemize ve bütün dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Başkan Murtaza Karaçanta, bir süre öğretmenlerle sohbet ettikten sonra Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulundan ayrıldı.
 
 

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında "Cumhuriyetin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının, Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yıldönümünü kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz" dedi.

Karaçanta, "Bugün bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlama mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemize, bölgemize ve bütün dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta,"Miraç Kandili" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Miraç Kandili'nin Türk-İslam alemine birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesini dileyen Karaçanta mesajında şu ifadelere yer verdi:

" Cumartesi gününü Pazara bağlayan gecede idrak edeceğimiz, beş vakit namazın da farz kılındığı Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V.) nasip olan mucizenin yıldönümüdür.

Bizler Peygamber Efendimizin yüce makama ulaştığı bir mucizeyi ve bu mübarek yolculuğu ifade eden Miraç Kandilini kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu vesileyle Miraç Kandilini fırsat olarak bilmeli, ibadet bilincimizi kuvvetlendirmeli, ahlakımızı güzelleştirmeli ve inandığımız değerlere bağlı kalarak yaşama niyet ve kararlığımızı yenileme gayreti içerisinde olmalıyız.

Yüce dinimizin bizden istediği sevgiyi, şefkati, kardeşliği, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, güvenli ve huzurlu ortamların oluşmasına gayret göstermeliyiz.

Mübarek Ramazan ayına adım adım yaklaştığımız bu mübarek gün ve gecelerde yapılacak olan dualarımızın daha makbul olacağı inancıyla Yüce Allah'a yönelmeli ülkemiz, milletimiz ve tüm Türk-İslam alemi için iyiliklerin ve güzelliklerin artması adına dualarımızı gerçekleştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, toplum olarak birlik beraberliğimizin güçlendiği, hak ve hukukun hâkim olduğu bir yaşama vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." Dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.