KARS Haber Girişi : 11 Ağustos 2016 16:56

Başkan Erdoğan 'Kars Herşeyin En İyisine Layıktır'

Başkan Erdoğan 'Kars Herşeyin En İyisine Layıktır'
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAİ) Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde olduğu gibi her fırsatta caddelerde oldu ve Karslı hemşehrilerini bir an olsun yalnız bırakmadı.
Kars Güncel-Demokrasi Nöbeti'nin son günü olan 26. Günde de Kars Demokrasi Meydanı'nda olan Yıldırım, Türkiye'nin dünyaya birlik ve beraberliğin ne olduğunu gösterdiğini söyledi. Alanda gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan Yıldırım, "Kars, nasıl bir serhat ili olduğunu, nasıl Gazi Kars olduğunu ve nasıl sınırına hakim olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Kars her şeyin en iyisine layıktır." dedi.

İlk günden bu yana meydanlarda olduğunu kaydeden Yıldırım, "Ben ilk gün memleketindeydim. Kars halkıyla birlikte tankların önünde siper olduk. Valimiz Sayın Rahmi Doğan'ın da belirttiği gibi ilk hareketlilikte İl Emniyet Müdürlüğü binası önüne geldiğimizde 15 kişi vardı ama sonrasında Allah Kars halkından razı olsun ki bir anda sokaklar doldu taştı. Bir taraftan askerler tarafından sokağa çıkmayın diye anonslar yapılırken, bir taraftan da bizler araçlarımızla vatandaşlara ulaşarak sokaklara çıkmaları gerektiğini söyledik. Kars kendine yakışan vakur duruşuyla en güzel cevabı verdi." Şeklinde konuştu.

Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Başkanı olarak her platformda Kars'ın soğuk iklime ama sıcak ve mert insanlara ev sahipliği yapan bir serhat şehri olduğunu dile getirdiğini ifade eden Erdoğan Yıldırım, "Kars milli iradeye, demokrasiye sonuna kadar sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek. Başka bir Türkiye yok. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Ensar hassasiyetiyle Suriye, Irak ve mağdur ülkelerin vatandaşları bizlere sığındı. Bizim gidecek başka bir kapımız yok, biz buraların gerçek sahibiyiz. Türkiye'nin koşmasını engellemek için hem içerdeki hainler, hem de dışarıdaki hainler her türlü çabayı sarf ettiler ama Allah'ın izniyle bunları bertaraf ettik, etmeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bu hainler eninde sonunda hak ettikleri cezayı alacaklar, Allah'ın izniyle başkomutanımız başımızda. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu uğurda gerekirse gövdemizi ortaya koyacağız, şehrimize ve ülkemize sahip çıkacağız." Diye konuştu.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav)'ın 'Birlik, beraberlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' hadisini hatırlatan Erdoğan Yıldırım, "Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

erdogan-yildirim-allah,-birlik-ve-beraberligimizi-bozmasin-(3).jpgerdogan-yildirim-allah,-birlik-ve-beraberligimizi-bozmasin-(1).jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.