KARS Haber Girişi : 25 Mayıs 2019 00:30

Başkan Bilgen'den Çağrı, O Firmalar ve İşyerlerinin İsim Listelerini Kamuoyuyla Paylaşacağız

Başkan Bilgen'den Çağrı, O Firmalar ve İşyerlerinin İsim Listelerini Kamuoyuyla Paylaşacağız
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen belediyeye kira ve su borcu olanlardan ödeme niyetinde olmayıp rahat ve sorumsuz olanların isim listelerini açıklayacağız dedi.
Kars Güncel- Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, belediye binasında açıklamalarda bulundu. Bilgen yaptığı açıklamada belediye için haciz ve icralarla birlikte belediye alacakları konusunda çağrıda bulunurken " Belediyeye su, kira gibi borçları olup ta ödeme kolaylıkları sağlamamıza rağmen ödemeyen esnaf ve firmaların isim listesini kamuoyu ile paylaşacaklarını" söyledi.

Bilgen açıklamasında; "Geçen hafta medyaya yansıyan bir haciz meselesi vardı biliyorsunuz. Haciz nedeniyle binaya gelinerek bizim makam koltuklarımız dahil büro malzemelerimiz kayda alındı ve  yedi emin olarak bize teslim edildi. Bizde firmayla görüşerek zaman istedik. Alacakların hangisinin gerçek alacak olup olmadığı konusunda henüz bizim çalışmamız bitmediği için her hangi bir irade beyanında bulunacak durumda değiliz. Gerçek ve uygun alacaklarda olabilir incelememiz altında olanlarda olabilir. Dolayısıyla her gün haciz için geliyorlar, içerideki malzemeleri yeniden listelemek için gelenler oluyor. Bu belli ki bu yöntemle o borçların kapanması mümkün değil.  Bu tür firmalara karşılık bizde daha dikkatli ve farklı bir yaklaşım içerisinde olacağız. Bazı firmaların alacağında hiç bir sorun ve sıkıntı olmamasına rağmen belediyeyi sıkıntıya sokmadan alma telaşı taşırken özellikle usulsüz ihale kapsamında alacakları olanların bu tür yola başvurarak neredeyse tacize çevirmesi ve bunun üzerinden bize psikolojik bir baskı yaparak denetlememizden vazgeçirmesi boş bir hayaldir. 

Aynı şeyi bizde kendi alacaklarımızla ilgili şuanda incelemelerimizi yapıyoruz, emlak ve kira gibi alacklarımızda.  Esnafımızı rencide etmek, küçük düşürmek onları mahcup etmek gibi birşey içerisinde değiliz ama iyi niyet sınırlarını aşan haksızlıklar var.  10 yıl boyunca hiç kira ödememiş ve yaklaşık 100 Bin TL borç bırakıp gitmiş firmalar var belediyeye.  Küçük esnaf dışarda kıt kanat zorlukla uğraşıp belediyeye kirasını ödemeye çalışırken belediyenin yerlerini usulsüz bir biçimde kullnarak çok uzun süreli kira alacaklarının tahsil edilmemeiş olması hem buradaki birimler açısından hemde şehre yapılmış bir haksızlıktır.  Kirasını 2 ay üst üste ödemeyen kanunda hemen işyeri boşaltılır deniliyor, kim olursa olsun. Bi bu durumda olan ve kanunlara aykırı olanlara uyarı yazılarımızı hemde tahliye yazılarımız yazdık, gerçekten kirasını ödeyip devam etmek isteyenlere tekrar kiraya verebiliriz yada kendimiz kullanırız.

Bu alacaklarımızla ilgili belli bir limitin üzerindeki firmaların işyerlerinin listesini yayınlayacağız.  Bu ister su olsun ister kira olsun bunu değerlendireceğiz encümenlerimizle ve bu limitin üzerinde borcu olup ödeme niyeti taşımayan rahat ve sorumsuz davrananlarla ilgili listeleride kamuoyuyla paylaşacağız. Biz hukuki süreci işleteceğiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.