KARS Haber Girişi : 24 Aralık 2017 02:43

Başkan Aykul,Bu Zihniyeti kınıyorum !!!

Başkan Aykul,Bu Zihniyeti kınıyorum !!!
Başkan Aykul,Bu Zihniyeti kınıyorum !!!
Kars Güncel- AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul'dan Sarıkamış'ın adını anmadan Allahuekber Şehitleri diyerek Sarıkamış'ta her yıl düzenlenen"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma etkinliğine alternatif oluşturma  gayretine sert kınama.

Erzurum Valiliği ve Erzurum Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenleyeceği 24 Aralık Pazar günü düzenleyeceği ve adını yalnız Allahuekber Şehitleri Şenkaya Bardız Yürüyüşü koydukları etkinliğe kamuyundan büyük tepki geldi.

AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul,mesajında Soğanlı ve Allahuekber Dağları Sarıkamış sınırları içerisinde ve tarihe Sarıkamış Şehitleri olarak perçinleşmiş bu önemli olayı,Sarıkamış adını çıkarıp Allahuekber şehitleri diyerek Erzuruma doğru kaydırmaya uğraşanların çalışmasının beyhude olduğunu belirtti.

Aykul şu ifadelere yer verdi:"90.000 şehidimizin yattığı Sarıkamış'ın adını anmaktan korkan , Ülkemizin her köşesinde Sarıkamış şehitleri olarak anılırken , Sözüm ona Sarıkamış şehitlerine alternatif sunarak adını Allahuekber şehitlerini anma yürüyüşü şeklinde sulandırarak hiç bir yere varamazsınız.Tarih onları Sarıkamış şehitleri olarak yazdı , onlar hep öyle anılacak . Hiç kimse çıkarlarına şehitlerimizi alet etmesin.Hiç kimse sormasa şüheda sizden hesap sorar."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.