KARS Düzenleme Tarihi : 26 Aralık 2020 12:01 Haber Girişi : 26 Aralık 2020 12:04

Bakan Yardımcısı İnce'den Ayhan Bilgen Açıklaması

Bakan Yardımcısı İnce'den Ayhan Bilgen Açıklaması
Kars'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, HDP'li eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in 536 günlük görev süresi boyunca, 281 gün şehir dışında olduğunu ve yerine örgütün belirlediği kişinin vekalet ettiğini belirtti.

Kars Güncel- İnceleme ve ziyaret programı kapsamında Kars'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Kars Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Geçtiğimiz aylarda yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan HDP'li eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in yerine Kars Valisi Türker Öksüz kayyum olarak atanmıştı. Bakan yardımcısı Muhterem İnce'ye belediye ziyaretinde Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz 2,5 aylık süreçte yapılan çalışmalar ve yapılacak olan projeler hakkında brifing verdi.

Daha sonra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. İnce açıklamasında; "Önceki belediye başkanı yaklaşık 536 gün görevde kaldı. Bu görevde kaldığı süre içerisinde 281 gün bu şehirde değildi. 281 gün bu şehrin dışında, izinli veya görevi dışında bu şehirden uzak oldu. O olmadığı süre içerisinde görevi kim yürüttü? Örgüt tarafından görevlendirilmiş eş başkan sıfatıyla yerine bakan, belediye eş başkanı. Durum bu, tablo bu ve gelinen nokta bu. Her şey açık ve net. Ama 2,5 aylık gibi bir sürede Belediye Başkan Vekilimiz burada yaklaşık 6 milyon TL bir borç ödedi." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.