KARS Haber Girişi : 13 Mayıs 2017 22:56

Bakan Soylu PKK Operasyonlarını Açıkladı

Bakan Soylu PKK Operasyonlarını Açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars'ta muhtarlar buluşmasında yaptığı konuşmada, PKK'ya yönelik operasyonlar ve bu operasylonlarda PKK'nın nasıl yuvalandığı ve mağaralarda ne tür mühimmat bulundurduklarını açıkladı.
Kars Güncel-İncebel Dağı'nda, yani Kato'da 19 Nisan'da başlayan ve bugün 25. gününde olan operasyonların yapıldığını belirten Bakan Soylu, bu operasyonlar esnasında 25 adet mühimmat deposu ve 431 adet silah ele geçirildiğini, bunların 345 adetinin ise kalaşnikof olduğunu söyledi.

Terör örgütü DEAŞ'ın bir paraşüt gibi bölgeye nasıl indirildiğinin herkesçe bilindiğine de değinen Bakan Soylu, "Nasıl bir musibet ile karşı karşıya kaldığımızı hep birlikte görüyoruz. Özellikle batıda gelişen İslamofobi, Türkofobiyle aslında gelişme alanlarımızın nasıl bir şekilde kapatılmak istendiğine de hep birlikte şahidiz. Bütün bunları yaşıyoruz. Ama bilmenizi isterim ki, bunları sadece bu dönemde yaşamadık. Bu Anadolu coğrafyasını almak isteyenler hiç boş durmadı. Burada yaşayan bu insanlar, buna ait her zaman bir cevap verdiler. Kars'ın her santimetresi buna şahittir, eserleriyle şahittir, tarih ve medeniyetiyle şahittir. Türkiye'nin büyümemesi için türlü türlü meseleler üreteceklerdir. Onların yıkacakları belli, bizim yapacaklarımız belli. En önemli örneklerinden bir tanesi, buradan Tiflis ve Bakü'ye uzanan demiryolu. Sadece burada değil, Avrasya Tüneli'dir. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, hangi adımı attığımızı da biliyoruz. Ülkemizin hangi yanlarının güçlü olduğunu, hangi yanlarında güçlendirmek zorunda olduğunu biliyoruz. Ne tedbirler alacağımızı da biliyoruz. Onlar Marmaray'ın ne anlama geldiğini biliyorlar, onlar Çanakkale köprüsünü yapmamızı istemiyorlar. " dedi.

Terörle mücadelede ele geçirilen mühimmatları da rakamlarıyla açıklayan Bakan Soylu, "İncebel Dağı'nda, yani Kato'da 19 Nisan'da başlayan ve bugün 25. gününde olan operasyon yapılmaktadır. Bu operasyon sırasında 25 adet mühimmat deposu ele geçirilmiştir. 431 adet silah ele geçirilmiş, bunların 345 adedi kalaşnikof. 30 yıldır bu işi yapan arkadaşlarımız, komutanlarımız var. Diyorlar ki, 'Biz 30 yıldır böyle bir şey hiç görmedik'. Mağaraları var, 17 ton gıda malzemesi var. Listeyi okumaya çalışsam uzun bir zaman bu salonun içinde oluruz. Bunların bir de parasal değerini düşünün. Silahların çoğunun yeni olduğu, batılı ülkelerin üretimi silahlar olduğunu ayrıca anlatmak isterim. Son 8 ayda kırsalda 14 bin 662 operasyon gerçekleştirdik." diye konuşTU.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.