TÜRKİYE Düzenleme Tarihi : 13 Aralık 2020 20:51 Haber Girişi : 13 Aralık 2020 21:00

Bakan Koca Yerli Korona Aşısı İçin Müjdeyi Verdi

Bakan Koca Yerli Korona Aşısı İçin Müjdeyi Verdi
Sağlık Bakanı Koca; 'Yerli aşımızın faz II safhası başlıyor' dedi.

Kars Güncel- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM genel kurulunda 2021 yılı bütçe görüşmelerinde koronavirüs için çalışmaları devam eden yerli aşı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerli Koronavirüs Aşısı Faz-2 Çalışmaları 25 Aralık'ta

Bakan Koca;" Bir çok ülkede aşı çalışmaları yürütülmektedir. Dünyaya paralel olarak ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yapılmakta. Bunlardan birtanesi klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlayarak insan denemelerine başlamıştır. Faz-2 çalışması 25 Aralık'ta başlanacaktır. Faz-2 için üretime üç gün önce başlanıldı. Kendi aşı çalışmalarımız bir yana dünyada etkisi ve güvenilirliği kanıtlanmış aşılara en erken sürede erişebilme gayreti içerisindeyiz. Yerli aşımızıda Nisan ayında başarı ile yapacağımızıda ümit ediyorum. Ekonomik yüki dikkata alınmaksızın, güvenilirliği ve etkisi kanıtlanmış ülkemiz şartlarında en kolay ve en yaygın uygulanabilir aşılardan başlayarak alternatif aşıları temin etmek için yoğun bir çaba gösterdik." dedi.

Bakan Koca Türkiye'nin 13 Aralık tarihli koronavirüs tablosunuda açıkladı. Açıklama bugün itibariyle 181 bin 199 test yapıldığı, 26 bin 919 yeni vakanın tespit edildiği, 218 kişinin yaşamını yitirirken, 22 bin 215 kişininde iyileştiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.