KARS Haber Girişi : 24 Kasım 2017 12:27

Bakan Arslan Ve Fakıbaba Kars'ta

Bakan Arslan Ve Fakıbaba Kars'ta
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti önceki dönem milletvekili Yunus Kılıç ile birlikte Kars'a geldi.
Kars Güncel-Bakanları Harakani Havalimanında Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, ilçe belediye başkanları ve ilgili daire amirleri karşıladı.
Buradan Alparslan Anadolu Lisesi'ne geçen Bakanlar Arslan ve Fakıbaba İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılışını yaptılar. Öğlenciler bakanları alkış ve ıslıklarla karşıladılar. Öğrencilerin coşkulu karşılamasının ardından Bakanlar öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdiler ardından da öğretmenlerle tokalaşan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladılar.
Bakanlar Arslan ve Fakıbaba açılışını yaptıkları İl Eğitim Tarihi Müzesi'ni gezerek tarip boyunca kullanılan malzemeler ve okulun yetiştirdiği önemli isimlerin fotoğraflarına baktılar.
Açılışın ardından okulun toplantı salonunda bir araya gelen bakanlar öğretmenlerin bu önemli gününü kutladılar. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Söylenecek en güzel şey ulu önder Atatürk'ün 'geleceğimizin teminatı' dediği gençlerin her zaman sizin ellerinizde sizinle birlikte yoğrulmaları böylece de geleceğe hazırlanmaları. O yüzden sizlere çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Bu eğitimi veren sizlersiniz. Mesleğinizin ne kadar önemli olduğunun herkes bilincinde bizlerde, vatandaşlarda, öğrencilerde. Ben şahsen öğretmen olmaı çok arzu ederdim. O kadar güzel mesleğiniz var ki öğretmek eğitmek ne kadar hoş bir şey. İnanın biz çok büyük mesafeler katettik. Bunun da en önemli mimarlarından birisi sizlersiniz" diye konuştu.

Bakanların buradan Valilik2'ye geçtiler. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Bakan Arslan, "Ne yaparsanız yapın Kars ve bu bölge tarım ve hayvancılık şehridir. Bizim için tarım ve hayvancılık çok çok önemli. Gıda zaten herkes için çok önemli sadece Kars için değil. Dolayısıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız değerli dostum Ahmet Eşref Fakıbaba'yı Kars'ta ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti bir kere daha ifade etmek istiyorum. 
Bakan Fakıbaba da 1982 yılında Iğdır'ın Kars'ın ilçesi olduğu zamanlar Iğdır'a çok gelip gittiğini bu yüzden de Şanlıurfa'dan sonra ikinci memleketinin Kars ve Iğdır olduğunu söyledi. "Kars'ı Iğdır'ı çok seven bir kardeşinizim" diyen Fakıbaba, "Kars denince akla tarım ve hayvancılık geliyor. Bu benim ve arkadaşlarımı için de bir şans. İnşallah arkadaşlarımızla özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili olan arkadaşlarımızı dinleyeceğiz. Mutlaka onların problemleri var biz onları inşallah çözmek için buradayız. Bu konuda bir katkımız olursa kendimizi mutlu hissedeceğiz" şeklinde konuştu.
Kaynak: Karsolay


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.