KARS Haber Girişi : 27 Ekim 2017 12:09

Bakan Arslan Karakurt Erzurum Karayolu Temelini Attı

Bakan Arslan Karakurt Erzurum Karayolu Temelini Attı
Bakan Ahmet Arslan Karakurt - Erzurum İl Sınırı 2. Kısım Yolu'nun temel atma töreni için Kars'a gelerek, temel atma programına katıldı.
Kars Güncel-Bugün havayolu ile Kars'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey'i havalimanında Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan, Karayolları 18. Bölge Müdürü Recep Yener Birliker, Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
Buradaki karşılamanın ardından karayolu ile Kars'ın Sarıkamış İlçesi Karakurt Bölgesi'nde Karakurt - Erzurum İl Sınırı 2. Kısım Yolu temel atma tören alanına gelen Bakan Arslan'ı burada da çok sayıda ilçe halkı karşıladı. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Rahmi Doğan'ın yaptığı konuşmalar sonrasında konuşan Bakan Ahmet Arslan; Karakurt-Erzurum il sınırı arasında 23 kilometre. Malumunuz Karakurt Barajı nedeniyle su altına kalacak olan yolumuz var ve ondan kaynaklı olarak Kars-Erzurum arasında 46 kilometrelik eksik bir halka vardı bölünmüş yol olmayan. İşte bunun Kars tarafında kalan 23 kilometrelik kısmının bir etabının ihalesini yapmıştık ve yaklaşık yüzde 80 ilerleme sağlamış durumdayız. Gelelim bu kısma, 16,5 kilometrelik bu kısmı ise ikinci etap olarak ihale edildi, işe başlandı. Her iki projenin toplam rakamı yaklaşık 339 milyon, eksi parayla 339 trilyon." diyen Bakan Arslan; Kars'ta devam eden projeler hakkında ise açıklamalarını sürdürerek şöyle konuştu; "Bizim düsturumuz Halka hizmet Hakka Hizmet ve bunun la birlikte diyoruz ki İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bunun farkındayız ve buradan söylemek istiyorum Cumhuriyet tarihinde 80 yılda Karsta yapılan sıcak asfalt 0 km iken biz 15 yılda yaptığımız sıcak asfalt 167 km ve sadece bu sene 17 km den fazla bitümlü sıcak asfalt yaptık.

Kars'ta 9 köprü inşaa ettik , Kars ve ilçelerinde 134 km yol iyileştirme çalışması yaptık. Karsta Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 3 gün sonra ilk resmi seferine başlıyor, Kars'ın Kurutuluş yıl dönümü olan 30 Ekimde bu kadar önemli bir projeye, önemli bir tarihe şahitlik edeceğiz." dedi.

Konuşması sık sık Sarıkamış'lı vatandaşların tezahuratları ile konuşmasını sonlandıran Bakan Ahmet Arslan ve beraberindekiler Karakurt - Erzurum İl Sınırı 2. Kısım Yolu'nun temelini İl Müftüsü Mehmet Genç'in yaptığı duanın ardından gerçekleştirdi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.