KARS Haber Girişi : 20 Kasım 2016 19:58

Bakan Ars'lan'dan Önemli Açıklamalar!

Kars'ta bugün Partisinin İl Danışma Meclis Toplantısına katılan Bakan Ahmet Arslan, Kars'tan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Kars Güncel-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Ceza Kanununda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açmasını değerlendirdi.
Partisin İl Danışma Meclis Toplantısına katılan Bakan Ahmet Arslan, "Aradan zaman geçti. Öyle diyorlar. Bu düzenlemeyle yarın öbür gün bunları evlenmek zorunda bırakacaksınız. Dolayısıyla kızcağızın günahına gireceksiniz. Yok böyle bir şey, bunun yanlış olduğunu biliyoruz zaten. Zaten amacımızın bu olmadığını biliyoruz. Çünkü öbür düzenlemeyi yapan biziz zaten. Bunun önüne geçmek için düzenlemeyi yapan biziz. Lütfen sap ile samanı, elma ile armudu birbirine karıştırmasınlar" dedi.

"Mecliste son günlerde tartışılan ve kamuoyunun çok gündemine gelen saptırılan bir konu var" diyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Konu şu değerli arkadaşlar, burada da bazı ilçelere gidiyoruz. Genç yaşta sevmiş, karşısındaki çocuğu, karşılıklı her ikisinin annesi babası rıza göstermiş. Evlenmişler 3 çocuk olmuş, 4 çocuk olmuş çocuk 7 yaşında 8 yaşında 3 yaşında, efendim kanunu çalıştırıyoruz. Diyoruz ki 18 yaşından önce sen evlendin bu kızla seni, içeri atıyorum. Tamam içeri atalım. İçeri atınca ne oluyor. Ailelerin rızası, çocukların rızası ile kurulan bir aile var. Ortada çocuklar var. Biz ailenin geçimini sağlayan babayı alıyoruz içeri atıyoruz. Çocukları ortada bırakıyoruz. Aklımız sıra 26 yaşına, 27 yaşına, Arpaçay'da vardı kaç yaşında 24 yaşında 4-5 çocukla bir bayanı aklımız sıra koruyoruz. Ya bayan diyor ki arkadaş, 'beni perişan ettiniz. Çocuklarla ortada kaldım. Eşim içeride ekmeğimiz getirecek kimse yok. Yalvarırım gereğini yapın.' Bunun gibi üç bin kişi var. Her platformda söyleniyor. Biz bu tip kendi rızalarıyla, ailelerinin rızalarıyla genç yaşta evlenmiş, ev bark sahibi olmuş, kanun çalışması nedeniyle mağdur olmuş, mağduriyeti gidermek için bir düzenleme yapıyoruz" diye konuştu.

"AK Parti vatandaşın teveccühünü kazanacak, ona muhalefet etmeliyim deyip, çıkıp saptırıp bambaşka bir yere götürdüler"
Onların her zamanki saptırmalarıyla başka anlamlar yüklemesine, başka yere götürmesine izin vermeyin diyerek partililerin dikkatini çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Dün muhalefet milletvekilleri bu tip olanları bizden daha çok savunuyorlardı. Sırf AK Parti getirdi. AK Parti buradan da bir başarı elde edecek. Vatandaşın teveccühünü kazanacak, ona muhalefet etmeliyim deyip, çıkıp saptırıp bambaşka bir yere götürdüler. O yüzden konu bu kadar net örneğiyle anlattım ki bu kadar nettir. Konun bu olduğunu bilin. Onların her zamanki saptırmalarıyla başka anlamlar yüklemesine başka yere götürmesine izin vermeyin. Çevrenizdekilere bu örnekle ile birlikte bu kadar ne anlatın lütfen. Aradan zaman geçti. Öyle diyorlar. Bu düzenlemeyle yarın öbür gün bunları evlenmek zorunda bırakacaksınız. Dolayısıyla kızcağızın günahına gireceksiniz. Yok böyle bir şey, bunun yanlış olduğunu biliyoruz zaten. Zaten amacımızın bu olmadığını biliyoruz. Çünkü öbür düzenlemeyi yapan biziz zaten. Bunun önüne geçmek için düzenlemeyi yapan biziz. Lütfen sap ile samanı, elma ile armudu birbirine karıştırmasınlar. Olay az önce anlattığım netliktedir. Sizin de kafanız bu konuda net olsun. Her yerde anlatın inşallah biz bir yanlışın içinde olmayız. Olmayacağımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Ama onlar yanlışın içindeymişiz gibi cümleleri, kelimeleri, işlemleri saptırarak anlatıyorlar. Onlar günün sonunda aslında kendilerini kandırmış oluyorlar."

***************************************

Bakan Arslan Kars'ta Başkanlık Sistemini Konuştu

Devlet Su İşleri DSİ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Arslan, önemli konulara değindi. 'Başkanlık Sistemi'ni getirmeliyiz' diyen Bakan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklenerek, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin doğru kararlarda hükümetin yanında olduğunu ve devlet adamlığını her zaman gösterdiğini dile getirdi.

Ülkede iki başlılığın fayda sağlamayacağını kaydeden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başkanlık Sistemi'ne dair yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Başkanlık sistemine gitmeliyiz. İster Cumhurbaşkanlığı sistemi deyin, ister başkanlık sistemi. Dolayısıyla bir ülkede iki başlılık olmaz. Cumhurbaşkanı ayrı hükümet ayrı icra ederse iki başlılık olursa, dünyanın Türkiye'yi bu kadar istemediği ve Türkiye'nin büyümesini engellemeye çalıştığı bir ortamda biz kendi kendimize engeller ve adeta kendi ayağımıza sıkmış oluruz."

Daha güçlü ve Dünya ile mücadele vermek için Başkanlık Sisteminin olmazsa olmaz olduğuna işaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "İşte kendi kendimizi engellememek için, hükümetle Cumhurbaşkanlığı arasında aynı partiden olmayı ihtilaf duyduğunda sistemin kilitlenmemesi için, sistemin tek elden yönetilmesi lazım. Cumhurbaşkanı veya Başkan olması lazım. Onun hükümeti ataması lazım ve onun bakanları başkan yardımcılarını belirlemesi lazım ki ülke tek elden yönetirsin. Diyorlar ki efendim ülke eyaletlere bölünür. Böyle bir şey yok. 81 il var 81 ilin seçtiği milletvekilleri var, bu milletvekillerinden oluşan bir meclis var. Yeni sistemde de değişen bir şey olmayacak. Yine bunlar milletvekillerini seçecekler, yine onlardan oluşan bir meclis oluşacak ve bu meclis yasama görevini yapacak. Hem yasama hem yürütme olmayacak. Meclis yasama görevini yapacak zaten yürütme görevi hükümette. Dolayısıyla başkan, başkan yardımcıları ve olurken, yürütme ayrı yasama ayrı herkes görevini bilecek, görev alanı çerçevesinde yapması gerekeni bilecek ve inşallah çok daha başarılı, Dünya ile çatır çatır mücadele eden Dünya'da daha çok sözü geçen bir Türkiye'ye gideceğiz, bu konuda hiçbir kaçış yok." dedi.

Öte yandan CHP'nin Başkanlık Sistemi için sergilediği tutumun çokta şaşırtıcı olmadığını ifade eden Bakan Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Tren kaçmadan binin' çağrısını hatırlatarak, bu anlamda şahsen pek umudunun olmadığını söyledi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin devlet adamlığını ve duruşunu takdirle karşıladığını da belirten Arslan, "CHP'nin tavrı belli ne söylerseniz söyleyin bir önceki gün söylediğini unutuyor ve size karşı duruyor. Dolayısıyla İnşallah Başbakanımızın dediği gibi bu treni kaçırmaz gelirler ama benim şahsen umudum yok ama MHP kesimi Allah için Devlet Bahçeli öncülüğünde devletin mekanizmalarının tıkandığı zamanlarda ki bunu 7 Haziran'da da net gördük, Bahçeli, devlet adamlığını ortaya koymuştur. AK Parti'nin doğru yaptıklarının yanında duruyor ve diyor ki evet AK Parti bunu doğru yapıyor, ben de yanında duracağım ki insanımıza hizmet edelim." Şeklinde konuştu.

Türkiye'yi referandumun beklediğini de sözlerine ekleyen Bakan Arslan, Kars teşkilatına her zamankinden fazla çalışmaları gerektiğini de hatırlattı. Arslan, Başkanlık Sistemi ile ilgili konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı; "İnşallah görünen o ki bu işbirliği ile birlikte biz 330 geçeceğiz zaten açıklandığı gibi 367 ile geçsek bile sizin huzurunuza geleceğiz. Dolayısıyla referandum bizi bekliyor. Teşkilatlar olarak dünden daha fazla çalışmaya, dünden daha fazla ev ev, kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz. inşallah bu konu üzerimize düşen bir görevdir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.