SİYASET Haber Girişi : 19 Ekim 2016 09:58

Ayhan Bilgen Yine Sordu

Ayhan Bilgen Yine Sordu
HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Kars Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesiyle alakalı olarak TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
Kars Güncel-HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98' inci ve TBMM İç tüzüğünün 96' ncı ve 99' uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi sundu.  

Soru Önergesi şöyle; "Kars Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi ilde sanayiyi geliştirmek ve halkın ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Kars esnafının büyük bir çoğunluğu da bu sanayi bölgelerinde çalışmaya başlamıştır. Ancak başlangıçta ilgi yoğun olsa da sitelerde çalışma ortamının ve fiziki koşullarının iyileştirilmemesi bu ilgiyi aşağı çekmiştir.

Sanayi bölgelerinin fiziki donanımı da son derece yetersizdir. Alt yapı sorunları da yurttaşlar tarafından sürekli şikayet konusu edilmektedir. Sanayi Bölgelerinin sorunları daha önce de defalarca milletvekilleri tarafından TBMM gündemine getirilmiştir ancak yetkililerin bu konuda dişe dokunur bir girişimi olmamış, sanayi bölgesi esnafı sorunları ile baş başa bırakılmıştır.

Mevcut politikalar devam ettiği takdirde sanayi bölgelerinin boşalacağı, sanayi esnafının dükkanları kapatacağı açıktır. Kars için önemli bir gelir kaynağı olan ve ilin kalkınmasına olanak sunan bu alanın gelişmesi ve büyümesi gerekirken, bölgenin kadük kalması ilin ekonomi alanındaki yükselişine imkan vermemektedir.

Bu bağlamda;

1-    Kars Organize Sanayi Sitesi yollarının bozuk olması sebebiyle sanayi esnafının büyük zorluklar yaşadığı bilgisi doğru mudur?

2-    Bozuk olduğu söylenen Kars 2. Organize Sanayi yolların daha yeni düzenlendiği ancak tekrar su birikintilerine neden olması ihmalden mi kaynaklanmaktadır? Karayolları standardı esas alınmış mıdır?

3-    Kars Organize sanayi sitesinde 24 saate varan su kesintilerinin yapıldığı bilgisi doğru mudur? Eğer bu bilgi doğru ise mağduriyetin çözülmesi için hangi önlemler alınmıştır?

4-    Kars Organize sanayi sitesinin kanalizasyon sisteminin eski ve sitenin yükünü taşımadığı bilgisi doğru mudur? Eğer doğruysa kanalizasyon kanalı yenilenecek midir? Yenilenecekse çalışmalar ne zaman başlayacaktır?

5-    Ülkenin genel ekonomik sıkıntısından etkilenen Kars sanayi esnafı için destekleyici çalışmalarınız var mıdır? Eğer çalışmalarınız varsa bunlar nelerdir?

6-    Kars Organize Sanayi Bölgesini güçlendirmek için ile ileriki zamanlarda uygulanacak başka hangi projeleriniz bulunmaktadır?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.