KARS Haber Girişi : 13 Ağustos 2022 18:22

Ayçiçeği ile Kars Renkleniyor

Ayçiçeği ile Kars Renkleniyor
Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 'Ayçiçeği ile Kars Renkleniyor' Projesi kapsamında Selim'de ekilen yağlık ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulundu.

Ayçiçeği ile Kars Renkleniyor

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 'Ayçiçeği ile Kars Renkleniyor' Projesi kapsamında Selim'de ekilen yağlık ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulundu.

Yukarı Kotanlı Köyü’nde çiftçilerle bir araya gelen Vali Öksüz, çiftçilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek: “ Emektar çiftçilerimiz, burada İl Özel İdaremiz tarafından temin edilen tohumu ektiler ve gördüğünüz gibi çok güzel ay çiçeği tarlaları oluştu. Yani bizim projemiz ay çiçeği ile Kars renkleniyordu, gerçekten renklendi. Bundan dolayı çok mutluyuz. Tabii ki buradaki başarı çiftçilerimize aittir. Biz hem Selim ilçemizde hem merkez ve Arpaçay ilçemizde toplam 2 bin 60 dekar alanda ay çiçeği ekimi gerçekleştirdik. Yavaş yavaş hasat dönemine doğru yaklaşıyoruz. Biz bugün buradaki ayçiçeklerini görmeye geldik. Görüyoruz ki çok güzel gelişimleri var. İnşallah beklediğimiz ürün ve verim miktarına ulaşacağız. Gayet güzel gelişmeler var. Eylül ayı sonu itibari ile inşallah çok güzel bir hasat yapma imkânına sahip olacağız. Başarılarından dolayı çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Allah çiftçilerimizden razı olsun. Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum, takip ettiler. Onların da ayçiçeğinin bu gelişimi sağlamasından önemli katkıları oldu. İl Özel idaremizden kaynak oluşturduk. Bunlar yağlık ayçiçeği. İnşallah ülkemizin hem yağ ihtiyacının karşılanmasına hem de vatandaşımızın ekonomik anlamda gelir sağlamasına önemli katkıları olacak. Ayçiçeği ekimi bu sene ilkti. Yağlık ayçiçeği ekimimiz ve üretimimiz inşallah ileriki yıllarda daha da artırma imkânına da sahip olacağız Ülkemize hayırlı olsun, şehrimize hayırlı olsun inşallah. Kars’ın her tarafı bütün toprakları bu ay çiçeği ile renklenecek, şenlenecek. Diğer yaptığımız tüm yatırımlar ile birlikte Kars daha güzel, daha kalkınmış, daha gelişmiş bir şehir olacak. Buna yürekten inanıyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Yukarı Kotanlı Köyü’nde ayçiçeği tarlalarında yaptığı incelemelerinin ardından Akyar Köyü’ne geçen Öksüz, burada köy sakinleriyle bir araya geldi. Köylülerle sohbet eden Sn Valimiz, dile getirilen ihtiyaç, sorun ve taleplerin çözümü için ilgili kurumlara talimat verdi.

Köy ziyaretlerinin ardından Selim ilçesine geçen Türker Öksüz, Selim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce deneme amaçlı olarak oluşturulan Demonstrasyon Serası’nda incelemelerde bulunarak, uygulama hakkında bilgi aldı.

Üreticilere örnek olacak uygulamayla, seracılığın yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Vali, Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün ziyaretlerine; Selim Kaymakamı ve Özel İdaresi Genel Sekreteri Suat Hatam, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve diğer yetkililer katıldı.