SPOR Haber Girişi : 30 Mart 2017 00:38

Avrupa Güreş Şampiyonası'na Türk damgası

Avrupa Güreş Şampiyonası'na Türk damgası
Macaristan'da düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Serbest Güreş Milli Takımı fırtınalar estirdi.
Kars Güncel-57 kiloda Süleyman Atlı ile 86 kiloda mücadele eden Murat Ertürk altın madalya alırken, 61 kiloda Sedat Özdemir ve 65 kiloda Haydar Yavuz gümüş madalyaya uzanan isimler oldu.

28 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Macaristan'ın Szombathely kentinde düzenlenen U23 Avrupa Şampiyonası devam ediyor. Şampiyonanın ilk iki gün müsabakaları serbest stilde yapıldı. 2 gün boyunca 8 sıklette yapılan mücadelelerde milli takım 4 sıklette final, 3 sıklette de üçüncülük maçı yaparak tarihi bir başarıya imza attı.

Atlı, altın madalya aldı

Şampiyonanın ilk gününde 57 kiloda Türkiye'yi temsil eden milli güreşçi Süleyman Atlı, finale kadar yaptığı tüm maçlarında rakiplerini sayı tuşu ile yenerken, final mücadelesinde Rus rakibi Azamat Tuskaev ile karşılaştı. Rakibi önünde minderden 4-2'lik skorla galip ayrılan Türk güreşçi, altın madalya aldı.

Yavuz sakatlandı, finale çıkamadı

65 kiloda finale yükselen milli güreşçi Haydar Yavuz ise sakatlığı nedeniyle final maçına çıkamadı ve gümüş madalyada kaldı. Milli sporcunun doktor kontrolü sonrasında hayati tehlikesi nedeniyle maç yapmamasına karar verildi. Bu kiloda Azerbaycan'dan Teymur Mammadov altın madalya kazandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.