Ata Sporu Cirit Kars'ta Yaşatılacak

Kars Güncel- Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz’ün başkanlığında; İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Zafer Yiğit, Geleneksel Ata Spor Dalları İl Temsilcisi ve illimizde faaliyet göstermekte olan Atlı Spor Kulüplerinin başkanlarının katılımıyla Selim Cirit Sahası faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.  Toplantıya; Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Zafer Yiğit, Selim Koşapınar Köy Muhtarıve aynı zamanda Kars Geleneksel Ata Spor Dalları Kars İl TemsilcisiAhmet Yiğit,  Akçakale Atlı Spor Kulüp Başkanı Şimşek Yıldırım,Başköy Atlı Spor Kulüp Başkanı İlhami Yıldız, Kars Kafkas Atlı Spor Kulüp Başkanı Selçuk Başkaya katıldı.  SELİM ATA SPORLARI TURİZM DESTİNASYON MERKEZİ İlimizin kış, doğa ve kültür turizmi değerleri bilinirliğinin artırılmasına ve markalaşmasına katkı sağlayacak, ayrıca kadın ve gençlerin sosyal hayata katılımlarının sağlanması amacıyla yapılan Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi) hizmete sunuluyor. 

Selim ilçemizde, 23 bin metrekare alanda yapılan Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi), 7 bin 500 metrekare cirit sahası, kafeterya ve günübirlik ihtiyaçların giderilebileceği sosyal alan, 12 atlık barınak ve yemlik deposu ve 100’er kişilik 2 adet stat yer alıyor. 

Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi’nde her yaştan vatandaşlarımız özellikle gençler, çocuklar ve engelli bireyler, sosyalleşebilecek ve atlı spor faaliyetlerine (binicilik) katılabilecekler. Engelli vatandaşlarımız için Atlı Terapi Merkezi oluşturularak aileleriyle sağlıklı günler geçirmeleri sağlanacaktır.  

İlimiz ve bölgemizin, Geleneksel Türk Sporları (cirit) ile tanınmış, dört mevsim turistlerin ilgisini çekebilecek, özellikle son yıllarda büyük ivme yakalayan kış turizmine katkı sunacak bir cazibe merkezi olarak bölgesel marka olması sağlanmış olacaktır.  

  • 1 / 1 Ata Sporu Cirit Kars'ta Yaşatılacak 0

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.