KARS Haber Girişi : 11 Aralık 2017 00:19

Arpaçay İlçe Devlet Hastanesinin İçler Acısı Hali!

Arpaçay İlçe Devlet Hastanesinin İçler Acısı Hali!
Karsın Arpaçay ilçesinde bulunan Arpaçay İlçe Devlet Hastanesi Hizmet Binası, Acil Servisi, yatan hasta odaları ve özellikle Acil Servis lavabolarının bakımsız halde olduğunu belirten ilçe halkı, bu durumdan şikayetçi olduklarını söylediler.
Kars Güncel- Karsın Arpaçay ilçesinde bulunan 2014 yılında inşaat çalışmaları tamamlanarak 2015 yılında hizmete açılan 10 Yataklı İlçe Entegre Devlet Hastanesi bakımsızlıktan adeta yıkılıyor. 
Kars Merkeze 40 km mesafede olan ve yaklaşık 20 Bin vatandaşa hizmet veren Arpaçay İlçe Devlet Hastanesine giden vatandaşlar, hastanenin bakımsız olması, poliklinik ve Acil Servisi hizmeti verilen alanların temiz olmadığını, binanın fiziki yapısıyla adeta kaderine terk edildiğini belirterek yetkililerden bu duruma müdahale edilmesini talep ettiler.

Hastane hakkında rahatsızlıklarını belirten ilçe sakinleri, "Hastaların kaldıkları odalarda çirkin bir görüntü ve kirlilik dikkati çekiyor, Acil Servis için geldiğimizde ellerimizi yıkayacak bir lavabonun olmaması, olanın ise kapılarının kırık ve kirli halde olması, odaların pisliği ve koridorlardan gelen kötü kokular adeta mikrop saçıyor. Hem servisler hem tuvaletler çirkin bir görüntü arz ediyor, çevreye pis kokular yayılıyor. Diğer kısımda temiz lavaboların olduğunu ve kapılarının sürekli kilitli halde olduğunu belirten vatandaşlar durumu hastane yetkililerine defalarca bildirmelerine rağmen böylesine önemli ve temel sorunlara çözüm bulunmadığını, dikkate alınmadıklarını belirtirken; "Buraya şifa için gelenler hastalık kapar. Böyle hastanemi olur, Burası kaderine terk edilmiş ve sahipsiz hastane" İfadelerini kullanarak başta Bakanımız Ahmet Arslan, kendisi de doktorluk yaparak birçok hayat kurtarmış olan Milletvekilimiz Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Rahmi Doğan'dan bu duruma çözüm bulmalarını istiyoruz." şeklinde konuştular.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    bunu yapan karslının kendi zaten bakanlık napsın hastane yöneticisi napsın gidip tuvalette nöbet mi tutsun bizim insanımız insan olmadıktan sonra arpaçayın insanıda yoz zaten saygı edep diye bişey yok.

  • karslı 01 Ocak 1970 02:00

    sağlıktaki yöneticilere sorsanız çok çalıştık ,denetimler yapıldı, tabi bizde inandık.el nsaf vicdan da kalmamış. siyaset ve sendikacıların ardında gezmekten çaışmayan bir kurum. sağlık bakanı denetimi evrakla yapma gel yerinde gör. kars insanı hak etmiyor bunu.

  • 3636 01 Ocak 1970 02:00

    merkezde ilcelerde ayni durumda. sagliktaki yoneticiler bile karsta tedavi olmaz vede yakinlarini da ettirmezler kars disina giderler.