KARS Haber Girişi : 25 Ağustos 2016 21:38

Aras Edaş'tan Kars İçin Durum Değerlendirmesi

Aras Edaş'tan Kars İçin Durum Değerlendirmesi
Aras Edaş Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, vatandaşların daha kaliteli ve kesintisiz elektrikten faydalanmaları için il genelinde çalışmaların yıl boyu devam ettiğini söyledi.

Kars Güncel-Kars il merkezi, merkez köyler ve ilçelerde hat ve şebeke bakım çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıklayan Müdür Güler, tüketicilerin daha kaliteli ve kesintisiz elektrik sarf etmeleri için kaçak elektrik kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

2016 yılı içerisinde öncelikli olarak grup köylerde elektrik hatlarında var olan sorunları çözdüklerini söyleyen Gürel: "Bu yıl programımızda olan Kars - Susuz enerji nakil hattımızdaki çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Elektrik arızalarının en fazla yoğun olduğu Dağköy - Gönülalan Grubunda da bakım çalışmalarımızı tamamladık. Digor - Gülheylan - Akyayla enerji nakil hattımızda bu yıl içerisinde bitecekler arasında bulunuyor. Bu gruplar bittiği takdirde en çok arıza olan bölgelerimiz en az düzeye inmiş olacak. Böylece vatandaşlarımız daha az elektrik kesintisi yaşayacak ve kaliteli enerji kullanacaklardır. İl merkezinde de Subatan, Bülbül ve Hafız Paşa mahallelerinde de yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca dün de Çakmak gurubu dediğimiz mahallesi Çalgavur ve çevre köylerimizin enerji nakil hatlarının bakımını yaptık. Bu köylere yıllardan beri özellikle kuşların elektrik direkleri ve nakil hatlarına konmaları nedeniyle akımlarımız sık sık kesilebiliyordu. Bu hatlarda ve trafolardaki eski kabloları değiştirerek özel kablolar döşedik. Bundan sonra kuşlardan kaynaklı elektrik kesintileri olmayacağı gibi tüm köylerimizin sokak lambalarını da yanar hale getireceğiz" dedi.

MİHRALİ BEY KÖPRÜSÜ VE ÜNİVERSİTE YOLUNUN AYDINLATILMASI YAPILDI

Kars İl merkezinde ise İsmail Aytemiz Bulvarında, yer altı çalışmaları başlattıklarını da açıklayan Aras Edaş Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, İl merkezinde de vatandaşın daha kaliteli ve kesintisiz enerjinden faydalanmasını sağlamaya önem verdiklerine de vurgu yaparak, Mihrali Bey Köprüsü ile Üniversite Yolunun aydınlatma işlerinin tamamlandığını belirtti.

TAHSİLÂT ORANI YÜZDE 40

Müdür Gürel, Kars il genelinde elektrik tahsilât oranın yüzde 40 olduğunu ve bu nedenle hem kurumun hem de vatandaşlarının mağdur olduğuna da dikkat çekti. 
Faturalarını zamanında ödemeyen tüketicilerin, faiz ve icra masrafları ile oldukça mağdur olduklarını da ifade eden Gürel: "Vermiş olduğumuz hizmetleri vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli sunmak istiyoruz. Ama tahsilat konusunda da yüzde 40 oranında bir dönüş var. Bu vatandaşlarımız elektrikleri kesilmeden faturalarını düzenli bir şekilde ödüyorlar. Diğer geri kalan yüzde 60 oranında da ki vatandaşlarımız ise elektrikleri kesilmeden faturalarını ödemiyor. Bu nedenle de aracılığınla faturalarını zamanında ödemeyen vatandaşları uyarmak istiyorum. Çünkü vaktinde ödenmeyen faturalar vatandaşımıza ayrı bir külfet getiriyor. Kesme ve açma bedeli ödemiş oluyorlar. Bu nedenle kedilerine fatura geldiği zaman günü gelince lütfen ödemeleri kendilerinin lehine olacaktır. Bu konuda tüketicilerimiz bizlere yardımcı olsunlar istiyoruz. Faturalarını ödemeyenleri mecburen icraya veriyoruz. Bu nedenle de icra masrafı ve gecikme faizleri de vatandaşlarımızı bir o kadar çok yünlü olarak mağdur ediyor. Tüm bu nedenlerle vatandaşlarımızın faturalarını zamanında ödemeleri hem kendileri hem de kurumumuz için faydalı olacaktır. Ayrıca kaçak elektrik kullanımı da diğer vatandaşları mağdur ediyor. Kaçak elektrik nedeniyle komşu evlerde ve özellikle köylerde sıkça elektrik kesintileri meydan geliyor" dedi.



Kaynak: Tacettin DURMUŞ / KARS (ÖLÇEK HABER AJANSI)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.