Antalya'dan Kars'a Üniversite Öğrencilerinin Buz Hokeyi Turu

Kars Güncel- Antalya'dan Çıldır Gölü'ne "Buz Pateni" yapmak için gezi düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Buz Hokeyi topluluğu üyeleri soğuk havaya rağmen, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü'nde buz pateni yaptılar.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu antrenörlerinden Tufan Kaya ve Akdeniz Üniversitesi Buz Hokeyi topluluğu öğrencileri; Çıldır Gölü üzerinde kendi imkanları ve Çıldır Gölünün tanıtımı için büyük çaba harcayan yöre halkının yardımları ile göl üstündeki karı temizleyerek oluşturdukları 30 m2 alanı buz pistine çevirdiler.

Salgın nedeniyle Antalya'da ki buz pistinin kapalı olmasından ve bir yıldır buz pateni yapamamanın özlemini; -7 derecede saatlerce kayarak doyasıya çıkardırlar.

Çıldır Gölünün havasının çok güzel olduğunu, soğuğu hiç hissetmediklerini, yüksek oksijen değerinin insanı dinçleştirdiğini,
daha geniş alanda göl üzerinde saatlerce buz pateni yapılabileceğini dile getiren Akdeniz Üniversitesi Buz Hokeyi Topluluğu'na üye öğrenciler, imkan olursa aralık ayında Çıldır Gölü'ne kar düşmeden ilk donduğu zamanlarda daha kalabalık tekrar gelmek istediklerini söylediler.

Topluluk üyeleri Çıldır Gölü üzerinde düzenledikleri etkinlik sonrasında yöre halkının sıcak misfirperverlikleri için de  teşekkür ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.