YAŞAM Haber Girişi : 14 Mayıs 2017 00:05

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Anneler Gününüz Kutlu Olsun
14 Mayıs Anneler Günü kutlama mesajları.

Kars Güncel- 14 Mayıs Anneler Günü kutlama mesajları.

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Anneler Günü Mesajı  

İnsan hayatında en değerli varlık olan, karşılıksız sevginin, hoşgörünün, mutluluğunun kaynağı, şefkat ve sabrın eşsiz timsali, elleri öpülesi annelerimiz?

 Aile hayatının birleştirici unsuru olan annelik makamı; sadece evlat dünyaya getirmekle sınırlı olmayıp, temel değerlerimizin, kültürümüzün, geleneklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması ile aslında toplumu temelinden inşa eden kutsal bir makamdır. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav) de; "Cennet, annelerin ayaklarının altındadır" buyurarak, anneliğin ne kadar kutsal ve mübarek bir makam olduğunu ifade etmiştir.

Evlatlarını kendi canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını onların hayatının daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere iyilik, güzellik, dürüstlük, doğruluk, vatan-millet sevgisi gibi erdemli vasıfları öğreten annelerimiz, sadece bu özel günde değil hayatımızın her anında hatırlanmalı, onlara hak ettikleri değer gösterilmelidir. Annelerimiz, ömrümüz boyunca sevgi ve içtenlikle kucaklanmalı, vatan ve milletimize en iyi şekilde hizmet ederek onlara layık evlatlar olduğumuz ve emeklerinin boşa gitmediği gösterilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta ülkemizin varlığı ve birliği-dirliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz başta olmak üzere, çocuklarını canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm ömrünü hayatımızın daha iyi olması için harcayan baş tacımız annelerimizin Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Karaçanta, mesajında; ilk öğretmenimiz, yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, büyük destekçimiz ve yaşamdaki en önemli hazinemiz olan annelerimizin, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layık olduğunu belirtti.

Sevginin en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü, karşılıksız emek ve inanılmaz özveriyle, bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetiştirilmemizi sağlayanın anneler olduğunu ifade eden Karaçanta, mesajında şunları kaydetti:

Unutmayalım ki, bir toplumun değeri, kalitesi annelerine verdiği değer, ortaya koyduğu saygı ve sevgiyle ölçülür. Toplumlarda karşılıklı sevgi ve saygı ne kadar gelişir-yayılırsa o kadar mutluluk ve huzur hakim olur. İşte tüm bunların da temelinde, Peygamberimizin cennetin ayakları altında olduğunu müjdelediği annelerimiz yatmaktadır. Yavrularına her dönemde temel eğitimi veren, iyi ve topluma yararlı bir neslin yetişmesinde annelerin emeği tartışılmazdır. Bu nedenle sadece insanlarda değil, tüm canlılar aleminde annelik duygusu kutsaldır. Onları belirli günlerde değil, yaşam boyunca sevgi ve içtenlikle kucaklamalı, emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek sorumlu bir yaşam sürmeli, bizlerde çocuklarımıza aynı yüce değerleri aktarabilmeliyiz. Dünyayı sevgi ile yoğuran ve anlamlı kılan yaşamımızın en büyük güzelliği biricik annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum.

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu'nun Anneler Günü Mesajı


Dünyanın en zor ve ulvi görevlerinden birini üstlenmiş, şefkatin, fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin en güzel örneği olan annelerimiz, yeri doldurulamayan ve değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce varlıklardır.

İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair hasletlerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir.

Merhametin ve sevginin tükenmez kaynağı olan annelerimiz bıkmadan, usanmadan her anlamda sağlıklı nesillerin yetişmesi için çalışırlar. Annelerimiz, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her an yanlarında görmek ister. Dolayısıyla annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.

 Bu duygu ve düşüncelerle başta bu ülkenin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden şehitlerimizin aziz anneleri olmak üzere, fedakarlık ve sabır timsali karşılıksız sevginin sembolü olan tüm annelerimizin Anneler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.