DÜNYA Haber Girişi : 29 Kasım 2023 11:30

Ani Roma'da...

Ani Roma'da...
27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri boyunca Ani Örenyeri Sergisi ve Konferansı düzenleniyor.

Ani Roma'da...

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında destek almaya hak kazanan ve Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi faaliyetleri kapsamında, fotoğraf ve video temalı çalışmalarla Yunus Emre Enstitüsü Roma Temsilciliği'nde 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri boyunca Ani Örenyeri Sergisi ve Konferansı düzenleniyor.

Kars Valisi Ziya Polat, Roma ve Vatikan Büyükelçilerinin katılımıyla 27 Kasım'da gerçekleştirilen sergi açılışında konuşan Kars Valisi Polat, Ani'nin Anadolu'nun en önemli tarihi ve kültürel miraslarından biri olduğunu belirterek, "Ani Örenyeri Sergisi ve Konferansı ile Ani'nin yurtdışında tanıtımını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sergide, Ani'nin zengin tarihini ve kültürünü yansıtan birbirinden güzel fotoğraflar yer alıyor.”  Vali Polat, bizlere ev sahipliği yapan Roma Yunus Emre Enstitüsü ile Sayın Roma ve Vatikan Büyükelçilerimize teşekkür ediyorum, bu serginin Ani'nin tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Açılış sonrasında Ani Örenyeri Alan ve Kazı Başkanı eşliğinde fotoğraf sergisi gezildi. Dünya mirasımız Ani, büyüleyici fotoğraflarıyla ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Sergi kapsamında, Ani Örenyeri Alan ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan tarafından Ani Örenyeri'nin tarihi ve kültürel zenginliğini anlatan bir de konferans düzenlenecek.

Faaliyetler ile Ani'nin tanıtılmasına önemli katkı sağlanması hedefleniyor.

Etiketler : Ani Roma'da...