KARS Haber Girişi : 11 Kasım 2016 20:34

ANİ Harabeleri'ne Ulaşım Engeli Kalktı

ANİ Harabeleri'ne Ulaşım Engeli Kalktı
Ani Ören Yeri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinden sonra oraya kaç servis koyulacak? Servisler kim sorumluğunda? Ücretler ne kadar? Servis saat ve güzergahları neresi? merak ettiğiniz tüm bilgiler haberimizde?
Kars Güncel-Kars Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Ani Ören Yeri'ne koyulacak servisler hakkında gazetecilere açıklama yaptı.

Ani Ören Yeri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinden sonra Ani Ören Yerinde çalışmalar hız kazandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Ani Ören Yeri'ne giden yolun sıcak asfalt ile kavuşacağını müjdelemesinin ardından Kars Valisi Rahmi Doğan ise Ani Ören Yerine "Servis" koyulacağı müjdesini vermişti.

ARZ TALEBE GÖRE SERVİS SAYISI ARTABİLİR Mİ ?

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Kars Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Ani Kentimiz Dünya Miras Listesine girdi. Bu aynı zamanda Karsımıza olan ilgiyi daha da çok arttıracaktır. Sayın Bakanımızın talimatı ile orası inşallah 2017 yılında sıcak asfalta kavuşacak, aynı zamanda da Sayın Valimizin de talimatıyla oraya vatandaşlarımızın rahatça ulaşabilmesi için İl Özel İdaresi olarak 2 adet servis planlamamız oldu. Tabi arz ve talebe göre sayıyı artırabiliriz, ama şuanda 2 araç yakında başlayacak." dedi.

SERVİS ÜCRETLERİ BELİRLENDİ Mİ?

Ani Ören Yeri'nin uzak bir yer olduğunu dile getiren Dolu, "Yaklaşık 40 kilometre, dönüşü de var. Bizler kamu hizmeti veren kurum olduğumuz için bizim birinci önceliğimiz kar getirmek değil, vatandaşımıza hizmet götürmek ve bunun sonucunda da memnuniyetini sağlamak. Dolayısıyla minimum olarak nasıl zarar etmeyecek şekilde ücret alabiliriz diye çalışma yaptık ve İl Genel Meclisimizden de geçti. Öğrenciler için 5 TL, yetişkinler için de 7 TL bir fiyat belirlendi. İlk başta bakacağız vatandaşımızın talebine, ilgisine göre önümüzdeki süreçte hem fiyatlarda hem de servis sayısında düzenleme yapabiliriz. Ama ilk etapta böyle bir düşüncemiz oluştu." ifadesini kullandı.

SERVİSLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koltukların sigortalı ve ruhsatlı olacağının altını çizen Dolu, "Normal D4 belgesine sahip yarım otobüsler olacak. Normal taşımacılık nasıl yapılıyorsa, bizde aynı şekilde kamu kurumu olarak Erzurum Ulaştırma Bölgesine başvurduk. Belgelerimiz çok yakın bir zamanda çıkıyor. Normalde nasıl gerekiyorsa; koltuk sigortalı, ruhsatlı olarak 2 aracımızla orada servise başlayacağız." diye konuştu.

SERVİSLERİN SORUMLUSU KİM OLACAK?

Kars Özel İdaresi bünyesinde taşımacılık yapılacağını belirten Dolu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sarıkamış Anonim Şirketinden bağımsız olarak taşımacılık yapılacak. Özel İdare olarak başvurduk, bizim servislerimizi de yapan yarım otobüsler var şimdilik onları koyacağız."

SAATLER VE GÜZERGAHLAR BELLİ Mİ?

Servis saatleri ve güzergahları hakkında da bilgi veren Dolu, "Servis saatleri Kültür Müdürlüğümüz ile görüşeceğiz. En yoğun pik saatleri belirleyip, ona göre ilan edeceğiz. Servis güzergahları hakkında da Belediyemiz ile de istişare edeceğiz. Vatandaşlarımızın da tabi tercihi önemli. En çok nereden verim alabilirsek, oradan kaldırıp güzergahları belirleyeceğiz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.