KARS Haber Girişi : 05 Ağustos 2016 14:19

Anadolu Ajansı Kars'ta FETÖ Darbesinin Kitabını Dağıttı

Anadolu Ajansı Kars'ta FETÖ Darbesinin Kitabını Dağıttı
Anadolu Ajansı (AA), "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını çıkarttı. Kars'ta dağıtılan darbe kitabına vatandaşlarca yoğun ilgi gösterildi.
Kars Güncel-Anadolu Ajansı Kars Temsilcisi Cüneyt Çelik, kitabı Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'a hediye etti.

AA tarafından hazırlanan ve Kars Valisi Doğan, Kars Belediye Başkanı Karaçanta ve İl Başkanı Adem Çalkın tarafından halka dağıtılan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kars'ta Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlarca yoğun ilgi gördü. Kitap, kısa sürede tükendi.

Kitabı inceleyen Kars Valisi Rahmi Doğan, darbe girişiminin millet tarafından püskürtülmesinde büyük emeği geçen Anadolu Ajansı'na teşekkür ederek kitabın çok güzel bir şekilde hazırlandığını söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlenerek hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, demokrasi nöbeti tutulan Kars Emniyet Müdürlüğü önünde halka ücretsiz dağıtıldı.

Vali Doğan, kitap dağıttıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, AA tarafından hazırlana kitabı herkesin okuması gerektiğini ifade ederek, "Darbe girişiminin millet tarafından püskürtülmesinde büyük emeği geçen Anadolu Ajansı'na çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir kitap çıkartmış. AA'nın, olayların kronolojik sırasına göre, dakika dakika, saat saat Türkiye gündemine iletilmesinde büyük etkisi olmuş. Bu kitabı arşivimde de bulunduracağım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." Dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise, kitabın hazırlanmasında katkısı olanlara teşekkür ederek, "Çok güzel bir kitap hazırlanmış, ben de bunu arşivimde bulunduracağım. Darbe girişimi konusu çok önemli, vatansever milletimiz bunları bilmeli" dedi.

Başkan Karaçanta, darbe girişimini "Aziz milletimizin, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, Başbakanımız Yıldırım'ın, siyasi parti genel başkanlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, valilerimizin, belediye başkanlarımızın, emniyetimizin dik duruşu bu darbe girişimini püskürtmüştür" şeklinde ifade etti.

Başkan Karaçanta, kendisine hediye edilen AA'nın "Dakika Dakika FETÖ''nün Darbe Girişimi" kitabını inceledikten sonra, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile kitabın hazırlanmasında emeği geçen AA çalışanlarına teşekkür etti. Kitabın titizlikle hazırlandığını ifade eden MHP'li Belediye Başkanı Karaçanta, Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığına işaret etti.

Milletin darbe girişimi karşısındaki duruşuna değinen Karaçanta, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi 'ipten dönüldü.' Hakikaten bir felaketle karşı karşıya kaldık ama aziz milletimizin duruşu, fedakarca tankların altına kendilerini atması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın, siyasi parti genel başkanlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, valilerimizin, belediye başkanlarımızın, emniyetimizin dik duruşu, bu darbe girişimini püskürtmüştür." Dedi.

Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını inceledi. Karaduman, 15 Temmuz'da yaşananların kitaplaştırılmasında emeği geçen AA çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti. Karaduman kitabı ayrıntılı bir şekilde inceledi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ise, 15 Temmuz'da Türkiye'nin çok zor bir imtihandan geçtiğini ifade ederek, "15 Temmuz'daki imtihanın gelecek nesillere aktarılması için bu tür kitapların oluşturulması lazım. Buna öncülük eden Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum." Dedi.

dakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(1).jpgdakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(2).jpgdakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(3).jpgdakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(5).jpgdakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(6).jpgdakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(7).jpgdakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(8).jpgdakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(9).jpgdakika-dakika-fetonun-darbe-girisimi-(4).jpg

Kaynak: Volkan Karabağ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.