KARS Haber Girişi : 18 Nisan 2020 16:25

950 Metre Uzunluğunda 82 Vagondan Oluşan Yük Treni Kars'tan Yola Çıktı

950 Metre Uzunluğunda 82 Vagondan Oluşan Yük Treni Kars'tan Yola Çıktı
Bakü Tiflis Kars Demiryolu hattında bulunan Kars adeta demir ipekyolu'nun merkez istasyonu noktası oldu.
Kars Güncel- Kars demiryolu ulaşımında her geçen gün daha da önemli bir üs noktası haline geliyor.

Bakü Tiflis Kars demiryolu projesinin önemli istasyonlarından olan Kars Tren Garı'ından Kafkas ülkelerine gitmek üzere yola çıkan 950 metre uzunluğunda olup 82 vagondan oluşan yük treni Kars adına büyük bir sevinç oldu. Özellikle lojistik merkezinde faaliyete geçmesiyle birlikte Kars ticaret alanında daha da önemli bir noktaya erişmiş olacak.

Mart Ayında 70 Bin ton yük Kars tren garından gümrük işlemleri yapılarak sevkiyatı gerçekleştirilirken, Bakü Tiflis Kars demiryolunun önemli üssü olan Kars'ta önümüzdeki yıllarda akaryakıt rafinerisinin bile kurulması yönünde çalışmaların olabileceği söyleniyor. Ahılkelek-Kars- Nahçivan demiryolu projesi ile Hazar Denizi'nden akaryakıt taşımacılığının bile demiryolu üzerinden sevkiyatının gerçekleştirilmesi bile mümkün olacak.

650 Km Öteden Bir Kurum Yönetilmez, Kars'a Demiryolları Bölge Müdürlüğü Kurulsun
Türkiye Cumhuriyeti'nin özellikle demiryolu taşımacılığına yoğunlaştığı bu süreçte kilit noktalardan birisi olan Kars'ta neden Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü olmasın.? Demiryolu ticaretinde bu kadar önemli bir üs olan Kars şuan Sivas TCDD 4. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veriyor.

Kars ile Sivas arası yaklaşık 650 km mesafede bulunurken böylesine önemli bir demiryolu üssü olan ve gelecek yıllarda bu önemi daha da artacak olan Kars'ta iş ve işlemlerin daha hızlı, etkin yürütülmesi adına neden bölge müdürlüğü olmasın.

TCDD 9. Bölge Müdürlüğü Kars Olsun
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na sesleniyoruz demiryolu ulaşımı ve ticaretinin gelecekte ki parlayan yıldızı olan Kars'a 9. Bölge Müdürlüğü'nün kurulmasını Serhat şehri Gazi Karsın halkı olarak sizlerden rica ediyoruz.

Bölge müdürlüğü olması konusunda ise şu örneği açıklamakta yarar olacaktır. Mesela Karayolları Bölge Müdürlüğü, Kars geçtiğimiz dönemlerde Karayolları Genel Müdürlüğü Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iken dönemin Ulaştırma Bakanı AK Parti Kars Milletvekilimiz Ahmet Arslan'ın girişimleri sonucu Kars'a 18. Bölge Müdürlüğü kuruldu ve Ardahan, Iğdır gibi illerimize hizmet etmeye başladı.

Sayın Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu sizlerden Kars halkı olarak rica ediyoruz Demiryolu Taşımacılığı'nda bu denli önemli bir nokta olan Kars'a hak ettiği bölge müdürlüğünün kurulması için gereken desteği sağlayınız. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.