GÜNDEM Haber Girişi : 10 Şubat 2017 22:01

81 ilde dev operasyon başladı! Bakan Soylu yönetiyor

81 ilde dev operasyon başladı! Bakan Soylu yönetiyor
TÜRKİYE genelinde huzur operasyonu yapılıyor Bakan Soylu yönetiyor. 81 ili kapsayan huzur operasyonuna 80 binden fazla polis katılıyor. Kars'ta da başlayan Huzur Uygulamaları sürdürülüyor.
Kars Güncel-81 ilde 80 bin 088 polisin katılımıyla huzur operasyonu yapılıyor. Türkiye genelinde 80 bin 088 polisin katılımıyla huzur operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yönettiği uygulamaya; Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık Şubelerinden toplam 80 bin 088 görevlinin yer aldığını belirtilen açıklama şöyle: "Ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatları olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 81 ilde koordineli olarak 10 Şubat akşamı sabit yol uygulaması ve umuma açık yer uygulaması şeklinde iki aşamalı uygulama gerçekleştiriyor. . Saat 19.00'da uygulamaya başlayan ekipler, şehir giriş-çıkışları ile şehir merkezlerinde önceden tespit edilen 4 bin 967 hassas noktada şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ülkemizde huzur ve güvenliğin teminatı Emniyet Teşkilatı 10 Şubat akşamı 81 ilimizin tamamında eş zamanlı olarak uygulama gerçekleştiriliyor. Zorlu hava şartlarında, aranan şahıs ve araçların yakalanması, suçluların caydırılması ve huzur ve güven ortamının devamının sağlanması adına yapılan uygulamalar esnasında özgürlük-güvenlik dengesine özen gösteriliyor" denildi. 

Kars'ta Huzur Türkiye-3" isimli asayiş uygulaması gerçekleştirdi.

Kars'ta başlatılan Huzur Uygulamasında şehir giriş çıkışları , ana bulvarlar ,  Cumhuriyet Meydanı , Kars İl Özel İdaresi önü başta olmak üzere birçok noktada , polis ekipleri uygulama yapıyor.

Ayrıca hava sıcaklığının -20 derecelere kadar düştüğü saatler itibariyle polis ekipleri umuma açık istirahat ve eğlence yerleri üzerinde de denetimlerine başlamış durumda.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.