KARS Haber Girişi : 28 Ekim 2016 22:38

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları
Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, bu gururu ve sevinci Kars halkıyla paylaşmak adına yayınlanan Cumhuriyet Bayramı mesajları şöyle.

Kars Güncel- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınlanan mesajlar şöyle;

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

"Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şekline kavuşmuştur.

Cumhuriyet, öte yandan milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olmasının da en büyük anahtarı olmuştur.  Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir.Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyada, Türkiye'nin önemi her geçen gün artmakta, ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir.
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum." dedi. 

****************************************************************************
Kars Ak Parti Milletvekili Selahattin Beyribey'in 29 Ekim Mesajı

Kars AK Parti Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesajı:"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93 yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesidir. O günlerde ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. İstediğimiz; barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır.Millet iradesinin yönetime dâhil olduğu önemli bir gün olan 29 Ekim'de başta Kars'lı hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum."dedi

****************************************************************************

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Yüce Milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur. Cumhuriyet; her türlü imkansızlıklar içinde varoluş mücadelesi veren bir milletin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük güç olduğunun ve milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır.
 
Cumhuriyetimizin ilanı ile Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü uygulamaya konulmuş ve egemenliğin tek sahibi millet olmuştur.
 
93 yıldır egemenliğine, milli ve manevi değerlerine, kardeşliğine kast etmeye yeltenen iç ve dış düşmanlarına karşı bir ve beraber olarak geçit vermeyen Milletimiz; tarihimiz boyunca karşı karşıya kaldığımız en büyük ihanet olan 15 Temmuz gecesindeki hainlere de birbirine kenetlenerek canı pahasına geçit vermemiştir.
 
Kurtuluş Savaşı'nda kendisine boyunduruk vurmaya kalkışan düşmanlarına karşı ecdadımızın sergilediği birlik ve beraberlik ruhu; vatanımızın bekasına, milletimizin kardeşliğine ve iradesine kast eden hainlere karşı, farklılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olan Milletimizce 15 Temmuz gecesinde bir kez daha yaşatılmıştır.
 
Aziz Milletimiz; cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir.
 
Millet olarak; büyük fedakarlıklar sonucu kurulan ülkemizin küresel ölçekte bir güç haline gelen konumunu, Milletimizin sarsılmaz kardeşliğini bugün de yarın da aynı kararlılığı, azmi ve gücü sergileyerek koruyacak, geliştirecek ve buna mani olmak isteyen hainlere asla fırsat vermeyeceğiz.
 
Büyük bir gurur ve coşku içerisinde olduğumuz bu mutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

****************************************************************************

Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.Başkan Çalkın, mesajında; "Çok büyük zorluklarla elde ettiğimiz vatanımızın Cumhuriyetimizin 93. yılını büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. İçinden geçtiğimiz zorlu süreçte kıymetini bir kere daha idrak ettiğimiz, temel değerlerimizin mihenk taşı olan Cumhuriyetimize dört elle sarılıp değerlerini daha da yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet'in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle." İfadelerine yer verdi.

****************************************************************************

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu'nun Cumhuriyet Bayramı mesajı

"Cumhuriyet; yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bu mücadele; toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir. Cumhuriyet, ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığıdır. Cumhuriyet ile milletimize bağımsızlık ve demokrasi gibi çok önemli haklar da verilmiş ve ülke yönetiminde söz hakkı milletimize bırakılmıştır. Bağımsızlığımızın ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir. Bu vesileyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. Yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygıyla, şükranla anıyorum."

****************************************************************************

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, "Bu topraklara vurulan tarih öncesi Türk mührü, kıyamete kadar kalacak" ifadesinde bulundu."Koca bir cihan devletini liğme liğme etmek suretiyle Türk Milletini ve Türklüğü tarih sahnesinden silme gayretinde bulunan emperyalist ve küresel güçler içteki bulunan yerli iş birlikçileri sayesinde bu gayelerine kısmen ulaşmışlar, bölüşülen ve parçalanan topraklarımız uzun süre düşman çizmesi altında inim inim inlemiştir" ifadesinde bulunan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mesajını şu şekilde sürdürdü:"Bu vahim durum Türk Milletinin Yüksek İmanı ve kararlılığı karşında Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve onun arkadaşları tarafından Samsun'da atılan ilk adım ve devamında verilen büyük mücadele sonucu düşmanlar topraklarımızdan kovulmuş, geldikleri gibi geri gönderilmiştir.Anadolu Topraklarına yeniden vurulan Türk mührü sonucu, 29 Ekim 1923 günü, Türk Milletinin karakterine ve medeniyet anlayışına uygun olan Cumhuriyet sistemi ilan edilerek, Türk Milletinin yeniden vatan yaptığı bu topraklar da kıyamete kadar kalması sağlanmıştır. Bugün idrak ettiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük zorluklar, çile, ızdırap ve meşakkat sonucu bizlere emanet edilmiş bu emanetin ilelebet kalması konusunda da tavsiyelerde bulunmuştur.Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. Yılını kutlarken, bu uğurda hayatlarını feda eden şehitlerimize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına Allah rahmet diliyorum." dedi.
*************************************************************************** 

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Kahraman ordumuzun ve milletimizin yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmak için var olma mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Cumhuriyetle, Türk Milleti'nin bağımsızlığı taçlanmış ve milletimizin inanç ve gayretleriyle her geçen gün daha da güçlenmiştir.
Bağımsızlık mücadelemizin ölümsüz eserinin mirasçıları olarak birlik ve beraberlik içinde azim ve kararlılıkla Cumhuriyetimizi koruyup güçlendireceğiz. Bizden sonra gelecek yeni nesiller çalışarak, üreterek, manevi değerlerinden ödün vermeyerek, inandığı yolda kendinden emin adımlarla yürüyerek Cumhuriyetimizi yüceltecek ve daha da güçlendirecekler.
Türkiye Cumhuriyeti'ni vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza dek yaşatmak, milletçe görevimizdir. Bu görevimizi yerine getirmemize hiçbir güç mani olamayacaktır.
Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
***************************************************************************
Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan'ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Rektör Özcan, Cumhuriyet Bayramı'nın 93. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda; "Cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde Türk Milleti'nin canıyla, kanıyla kazandığı, kahramanlık destanlarıyla dolu İstiklal mücadelesi sonucunda kuruldu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İstiklalimizin ve egemenliğimizin, milletçe her geçen gün daha da güçlenen birlik ve beraberlik şuuruyla ilelebet devam edeceğine olan sonsuz inançla Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Bu vatanı canları pahasına kurtararak bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum." İfadelerine yer verirken, 30 Ekim Kars'ın Kurtuluşu ile İlgili ise şunları söyledi;
"Tarihin büyük destanlarından birinin yazıldığı serhat şehrimiz Kars, 30 Ekim 1920 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmış ve anavatana katılımı yeniden sağlanmıştır. Hiç şüphe yok ki bu zafer Kurtuluş Savaşı'mızın dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. 96. Yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu kutlu günde Kars'tan başlayan zafer heyecanı, milletimizin birlik ve beraberliğini arttırarak dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bu düşüncelerle 30 Ekim Kars'ın Kurtuluşu'nu kutlarken; Cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Doğu Cephesi Komutanımız Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa ile tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve hürmetle yâd eder, şahsım ve Üniversitemiz adına saygılar sunarım

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.