GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ocak 2017 17:32

15 Temmuz Şehit Aileleri Kars'ta

15 Temmuz Şehit Aileleri Kars'ta
Kars Valiliğince, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında Şehit ve Gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.
Kars Güncel-Sarıkamış ilçesindeki bir otelde düzenlenen ve 15 Temmuz şehit ve gazi ailelerinin de katıldığı programa yoğun katılım gerçekleştirildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, programda yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinliklerinin başladığını hatırlatarak, Sarıkamış'ın şehitler diyarı olduğunu söyledi.

Sarıkamış şehitlerini rahmetle andıklarını aktaran Doğan, "Şehit olamak, şehit olmayı istemek çok önemli, İslam orduları kumandanı Halid bin Velid, gerek İslam öncesi gerek İslamiyetten sonraki süreçte hayatı boyunca girdiği tüm savaşları kazanmış. Şam'ı fetih etmiş ve Anadolu topraklarını Müslümanlara açmış, şehadet şerbetini içememiş ölüm yatağına eceliyle ölmüş. Şehit olmak Allah'ın hikmeti nasibidir, nasip olmadan bir insanın şehit olması mümkün değildir." diye konuştu.

Doğan, Sarıkamış Harekatının unutulmaması gerektiğini ve programlar için 81 ilden katılımların olacağını ifade ederek, "Bu topraklar şehitlerin koyun koyuna yattığı topraklar, 22 Aralık 1914'te başlayan Sarıkamış Harekatı 5 Ocak 1915 tarihinde sona ermiş, - 35 derece soğukta ayaklarında çarıkla sırtlarında palto olmadan Anadolu çocukları bu dağlarda Allahuekber dağlarında şehit olmuşlardır, verilen emirleri yerine getiren bu yiğitleri rahmetle anıyoruz." dedi.

İzmir Adliyesi önünde terör örgütlerince düzenlene bombalı saldırıyı kınayan Doğan, "Ülkemiz sıkıntılı süreçten geçiyor, planlı ve programlı olarak hem ülkenin içinden ve dışından saldırılara mazur kalıyoruz. İzmir'de, Kayseri'de İstanbul ve diğer illerde gerçekleşen saldırılara baktığımızda bu milletin nefes almasını engellemek isteyen düşmanlar planlı bir şekilde memlekete saldırdığını görüyoruz. Bu millete boyun eğdirmeye çalışıyorlar ancak başarılı olamayacaklar. Saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.