TÜRKİYE Haber Girişi : 17 Ekim 2016 09:18

10 Bin Özel Harekat Polisi Alımında Yeni Gelişme

10 Bin Özel Harekat Polisi Alımında Yeni Gelişme
Geçtiğimiz aylarda KHK ile 10000 Özel Harekat Polisi alımı için başvuru tarihi son olarak 17 Ekim olarak belirlenmişti. Fakat başvuru tarihinde Polis Akademisinin resmi internet sitesinde başvuruların ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.
Kars Güncel-Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve online başvuruların 17 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı bildirilmiştir.

Sistemde yaşanan teknik sorunlar sebebiyle ön başvurular ileriki bir tarihte https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfamızdan duyurulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



******* Arşiv Haber *******

Kars Güncel-Polis Akademisinin resmi internet sitesinden yapmış olduğu duyuruda şöyle denildi; "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir.

Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

'Özel Harekat 19. Dönem POMEM Öğrenci Alım İlanı

Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10.000 erkek öğrenci adayı alınacaktır.
Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır. 

Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 10 Ekimde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır.''

Polis meslek eğitimi için alınacak adaylarda aranacak şartlar

- Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak

- 31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak.

- 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

- Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için KPSS lisans P3 puan türünden en az 48 puan almış olmak.

-Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.