KARS Düzenleme Tarihi : 03 Ocak 2021 12:06 Haber Girişi : 03 Ocak 2021 12:20

Kars'ta Bazı Bölgeler 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi

Kars'ta Bazı Bölgeler 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi
TSK'dan yapılan açıklamada Kars'ta bazı bölgelerin 4 Ocak- 21 Şubat 2021 tarihleri arası ve 5 Nisan- 4 Haziran 2021 tarihleri arasında kalan sürelerde 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edilerek girişe kapatıldı.
Kars'ta Bazı Bölgeler 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi

Kars Güncel- Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Kars'ta gerçekleşecek askeri tatbikat için bazı bölgeler geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilerek sivil girişlerine kapatıldı.

Yapılan açıklamada ; Şehit Asb. Kd. Üçvş. İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanında (Akbaba Atış ve Tatbikat Bölgesi) 4 Ocak - 21 Şubat  ile 5 Nisan- 4 Haziran 2021 tarihleri arasında ağır silah atışları icra edilecektir.

Uyarıda alanlara ait koordinat bilgileri ve giriş yasağı uygulanacak tarihler belirtilirken, "Atış yüksekliğinin 14. 000 feet tavanını aşmayacağı, Atışlar, hava yollarının uçuş emniyeti için havaalanı yönetimi ile koordine yapılması suretiyle gerçekleştirileceği." belirtildi.

2020 yılının Ocak ayında aynı koordinatlar üzerinde icra edilen askeri tatbikatlar için Kars Valiliği'nden yapılan uyarılarda; " (Yolaçan, Akbaba, Çerme, Esenyazı, Karacaören, Gelirli, Karakale, Hacıhalil, Kümbetli, Dikme, Kocabahçe, Verimli, Küçükyusuf, Azatköy, Ataköy) can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz etmektedir.

Bu nedenle; vatandaşlarımızın, belirlenen bölgelerde hiçbir tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunmaması, araziye giriş-çıkış yapmaması, bölge yakınlarında mühimmata benzer tanımlanamayan cisim bulunduğunda oynanmaması, kurcalanmaması ve bulunduğunda 14.Mekanize Tugay Komutanlığına (Tel: 0.474.2126024) veya İl Jandarma Komutanlığına (Tel: 156 Alo Jandarma) bilgi verilmesi gerekmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.