Sağlık Bakanı Koca'dan Kısıtlamalarla İlgili Açıklama

Bakan Koca; Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre 'yerinde karar' dönemine geçiyoruz. dedi.

Kars Güncel- Türkiye genelinde Covid-19 salgınına karşı alınan tedbir ve kısıtlamaların ne zaman esnetileceği ve kaldırılacağı konusu başta esnaf, öğrenci ve diğer vatandaşlar tarafından merak edilen konuların başında geliyor.

Gözler Bugün ki Kabine Toplantısında
Dün koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca'nın "Yerinde Karar Dönemi" açıklamasından sonra gözler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi. Kabine toplantısında bilim kurulunun il, ilçe veya bölgelerdeki yoğunluk durumuna göre kararlar alınabilir tavsiyesi doğrultusunda yeni kararların açıklanacağı kamuoyunda konuşulmakta.

Koronavirüs Bilim Kurulu Ne Demişti?
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, dün bilim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında; " Kontrolleri tamamlanan aşılarımız devreye girdikçe aşı takvimini hızlandırma gayreti içindeyiz.  Mümkün olan en kısa sürede Bilim Kurulunun belirlediği stratejiye uygun olarak aşılamayı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu hususta vatandaşlarımızın sağduyusu ve duyarlılığı ile güçlü sağlık alt yapımıza güvenim tamdır.  

Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde. Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor.  Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir.

COVID-19’a karşı şu anda elimizde en güçlü iki silahtan birisi aşı, diğeri doğru bilgidir. Hem aşıyı hem de doğru bilgiyi toplumumuzda yaygınlaştırmak için gereken her şeyi yapacağız."ifadelerine yer verilmişti.


17.02.2021 11:36:31