Kars'ta Koronavirüs Tehlikesi Devam Ediyor

Kars'ta koronavirüsle mücadele ederek sağlına kavuşan bir kişi 2. kez koronavirüse yakalandı. Uzmanlar mevsimsel geçiş dönemlerinde tedbirlere daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kars Güncel- Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam eden Covid-19 pandemi tehlikesi devam ediyor. Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı verilerine göre 22 Ekim itibariyle yapılan 12.876.267 test sonucunda 355 Bin 528 kişiye virüsün enfekte olduğu açıklandı.

Sağlığına Kavuşanlarda İkinci Defa Virüs Bulaştı İddiası

Kars'ta vaka sayıları maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat etmeyen vatandaşlar yüzünden geçtiğimiz süreç içerisinde artışa geçmiş olsada Kars Valiliği koordinesinde oluşturulan Salgın Denetim Ekipleri tarafından bulaş olmaması adına yoğun mücadele veriliyor. Haber kaynaklarımıza ulaşan bilgilere göre Kars'ta koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra tedavisi tamamlanarak sağlığına kavuşan bazı kişilerde virüsün tekrar görüldüğü  ve tedavilerine tekrar başladığı yönünde.

Dünyada İlk olarak Ağustos Ayında İkinci Defa Virüs Kapma Olayı Tespit Edilmişti

Geçtiğimiz ağustos ayında ajanslara düşen haberlere göre Hong Kong’ta 30’lu yaşlarda bir kşinin yeni tip corona virüsü (Covid-19) yendikten 4 ay sonra yeniden enfekte olmasının ardından,Hollanda ve Belçika'da da bilim insanları iki hastanın Covid-19'dan iyileştikten sonra hastalığa yeniden yakalandığını açıklanmıştı. 

Türkiye'de ise ikinci defa virüsün bulaştığı konusunda medyaya düşen haber ilk olarak Yalova'dan gelmişti.

Uzmanlar Uyarıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşların tedbirlere uymaları konusunda uayararak; "Salgına rağmen sorumsuzca davrananlara karşı, İçişleri Bakanlığımız denetim ve yaptırımlarına devam ediyor. Ortak alanlarda maske ve mesafe kurallarına uyulması için, önlemler alıyor. Koronavirüs, solunum yoluyla bulaştığı için, maske vazgeçilmez bir tedbirdir. Hatta tedbirlerin en önemlisidir. Bilim adamlarımız, bazı şartlarla birlikte, maskenin koruyuculuk özelliğinin %90'akadar çıktığını söylemektedir." şeklinde ifadelerde bulunmuştu.


23.10.2020 10:17:00