Kars'ta Gece Yarısı ve Sabah Saatlerinde Depremler: Selim ve Akyaka Sallandı
Kars'ta gece yarısı ve sabah saatlerinde iki ayrı deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk deprem saat 02:38’de Selim ilçesine bağlı Damlapınar Köyü'nde gerçekleşti. Yerin 5 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin büyüklüğü 3.8 olarak açıklandı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde hissedilen sarsıntı, bölgede kısa süreli panik yaratırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.
Sabah saatlerinde ise bir başka deprem haberi Akyaka’dan geldi. Saat 10:12 sularında Akyaka ilçesine bağlı İbişköy’de 2.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu sarsıntı da yüzeysel olarak gerçekleşti ve hafif şekilde hissedildi.
AFAD, şu an için olumsuz bir durum bildirilmediğini belirterek vatandaşları resmi açıklamaları takip etmeye ve olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
Yetkililer, bölgede deprem aktivitesinin izlendiğini ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.
23.06.2025 11:46:05