Kars'ta Doktor ve Cihaz Yetersiz Kalınca İlçe Hastanelerine Göz Diktiler!

Kars Harakani Devlet Hastanesi'ndeki doktor ve tıbbi cihaz eksikliklerinin, ilçe hastanelerinden karşılanmaya çalışılması büyük tepki topladı.

Kars'ta Doktor ve Cihaz Yetersiz Kalınca İlçe Hastanelerine Göz Diktiler!

Kars Harakani Devlet Hastanesi'ndeki doktor ve tıbbi cihaz eksikliklerinin, ilçe hastanelerinden karşılanmaya çalışılması büyük tepki topladı. İl merkezindeki eksikliklerin Kağızman başta olmak üzere diğer ilçelerden doktor ve cihaz transferiyle giderilmeye çalışılması, ilçe halkını mağdur etti.

Özellikle Kağızman Devlet Hastanesi’nde görev yapan tek çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanının belirli aralıklarla Kars merkeze görevlendirilmesi, ilçede çocuk hastaların tedavisini zorlaştırdı. Bununla da sınırlı kalmayan uygulama kapsamında, Kağızman'daki endoskopi ve kolonoskopi gibi hayati öneme sahip cihazların yanı sıra bazı göz cıhazlarının da Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne taşındığı öğrenildi.

Cihazların ve doktorların merkeze alınması, uzak ilçelerde yaşayan vatandaşları zor durumda bırakıyor. MHRS sistemi üzerinden randevu almak isteyen birçok vatandaş, ilçede doktor bulunmadığı için 90 kilometreyi aşan mesafeleri kat ederek Kars’a gitmek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar yaşanan bu duruma tepkili. "İlçede yaşayanlar insan değil mi? Doktora gidiyoruz, 'cihaz yok' diyorlar, ya da 'doktor yok' cevabını alıyoruz. Bu sorun artık çözülmeli," diyen ilçe sakinleri, yetkilileri acil çözüm üretmeye çağırıyor.

İl merkezindeki eksikliği ilçelerin kaynaklarını çekerek çözmeye çalışan yaklaşım, sağlık sisteminin temelini sarsıyor. Hangi ilçeden kaç doktor ve cihazın merkeze alındığına dair resmi bir açıklama yapılmazken, Kars’ın mevcut sağlık sorunlarını bu şekilde gidermeye çalışmanın sürdürülebilir olmadığı vurgulanıyor.

Kars'ta Sağlık alanında yaşanan bu geri gidişin hem hasta memnuniyetini hem de sağlık hizmetlerinin kalitesini ciddi şekilde etkilediği belirtiliyor. İlçelerde yaşanan bu mağduriyetin kısa sürede giderilmesi ve ilçelere yeterli doktor ile tıbbi cihaz sağlanması, bölge halkının en büyük beklentisi.


04.06.2025 23:15:05