AK Parti'den Dağpınar Belediyesi Açıklaması

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın 31 Mart seçimleri sonrasında KHK gördüğü gerekçesi ile YSK tarafından mazbatası verilmeyen Dağpınar Belde Belediyesi hakkında açıklama yaptı.

Kars Güncel- AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın 31 Mart seçimleri sonrasında KHK gördüğü gerekçesi ile YSK tarafından mazbatası verilmeyen Dağpınar Belde Belediyesi hakkında açıklama yaptı.

Başkan Çalkın basın mensuplarının süreç hakkında ki sorusu üzerine  yaptığı açıklamada; " Türkiye genelinde bir çık ilçede KHK ile ilgili YSK kararı vardır. Bu karara itiraz eden il Kars değil, ilçe Digor değil, belde de Dağpınar değil.  Başka bir ilde yapılan başvuru sonucu YSK bunu değerlendirmiş ve KHK gören kamu hizmeti yapamaz diye bir prensip kararı vermiştir. Kanunda bellidir ikinci en çok oyu alan partiye devredilir hükmü vardır, gereği yapılır.  Kırmadan dökmeden kardeşlik hukukuna dayanarak bu sürecin geçmesini istiyoruz. Tabi geçenlerde aynı şekilde CHP'li bir belediye de HDP'li bir belediyeye geçmiştir bununda örnek teşkil edeceğini zannediyorum."dedi.
Haberin Videosu

15.04.2019 19:25:00