TÜRKİYE Haber Girişi : 11 Temmuz 2019 20:46

Yunus Kılıç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ‘Züğürt Ağa’ diyaloğu

Yunus Kılıç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ‘Züğürt Ağa’ diyaloğu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün milletvekilleriyle gerçekleştirdiği istişare toplantısına AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ın ‘Züğürt Ağa’ örneği damga vurdu.

Kars Güncel-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün milletvekilleriyle gerçekleştirdiği istişare toplantısına AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ın ‘Züğürt Ağa’ örneği damga vurdu.  Bakanlara ulaşamadıklarını belirterek “Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’ya döndük” diyen Kılıç’a Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Züğürt Ağa kim?” diye sordu.

Haber Türk’ten Saliha Çolak’ın haberine göre; Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde 3. grup milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. Bu kez Denizli’den Sivas’a kadar harf sırasına göre illerin milletvekilleri davetliydi.

Milletvekilleri ağırlıklı olarak yeni sistemden şikayetçi oldu. Sistemin uygulaması, bakanlarla ilişkiler, vekillerin yeni sistemdeki pozisyonundan yakınmalar bu toplantıda da sürdü. Ancak bu kez çok çarpıcı bir örnekle yeni sistemde vekillerin durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan‘a aktarıldı. Seçim bölgelerinin sorunlarıyla ilgili olarak bile bakanlara ulaşamadıklarını söyleyen Kars Milletvekili Yunus Kılıç, “Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’ya döndük. Herkes milletvekilinden bir şey bekliyor. Ama elimizde yetki yok. Bakanlar telefonlarımıza çıkmıyor. Bakanlara ulaşamayınca hiçbir şey yaptıramıyoruz. Milletvekilinin bir ağırlığı kalmadı” diye konuştu.

 

“Züğürt Ağa Kim?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözler üzerine, “Züğürt Ağa kim?” diye sordu. Bunun üzerine Kılıç, Şener Şen’in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filminden örnekler verdi. Züğürt Ağa’nın köyünü kaybedince büyük şehirde başına gelenleri anlatan Kılıç, milletvekillerinin, köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’nın içine düştüğü duruma düştüğünü vurguladı.

Gülüşmelere neden olan Züğürt Ağa örneği üzerine Cumhurbaşkanı, “İlk kabine toplantısında bakanlara bunu söyleyeceğim” dedi.

 

Kaynak: Habertürk

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.