TEKNOLOJİ Haber Girişi : 10 Haziran 2019 09:42

Youtube’dan, O Videolara Yasaklama Geldi

Youtube’dan, O Videolara Yasaklama Geldi
Google’ın sahip olduğu video paylaşım platformu Youtube, nefret ve şiddet içeriğine sahip paylaşımları filtreleme kararı aldı.

Kars Güncel-Kolay Pazarlama CEO’su İletişim Tasarımı Uzmanı Ömer Yoluk’un verdiği bilgiye göre, Youtube, ırkçılık ve ayrımcılığı teşvik eden veya yücelten videoları da yasakladı. Youtube tarafından daha önce de benzer içeriklerin reklam almasına getirilen kısıtlamayı hatırlatan Yoluk, soykırımı övmenin de gizlemenin de platformda yasaklandığını belirtti.

Holokost (Yahudi Soykırımı) gibi belgelenmiş şiddet olaylarının varlığını reddeden videolar da Youtube tarafından yasaklanacak.

Youtube; yaş, cinsiyet, ırk, kast, din, cinsel yönelim gibi niteliklere dayalı ayrımcılık, farklılık veya dışlamayı haklı çıkaran; bir kişinin veya grubun üstün olduğunu iddia eden videoları yasaklayarak nefret ve şiddete karşı olan politikasına bir adım daha ekledi.

Youtube’un son kararı, nefret ve şiddet yanlısı içerik paylaşan kişilerin yaptığı paylaşımları filtreleyen ve zorunlu düzenlemeler içeren bir dizi hamlenin devamı niteliğinde.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.